Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подкуп на границата

Снимка: БГНЕС

Граничен полицай е арестуван за подкуп на "Дунав мост" при Русе. 

Срещу 30 евро 56-годишният служител пропуснал двама българи да влязат у нас, без да бъдат регистрирани на граничния пункт, тъй като нямали зелен сертификат. Това съобщи на брифинг днес окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, предаде БТА. 

След като старши полицаят бил арестуван, парите били открити у униформата му. Претърсено било служебното помещение, където работел, а също и дома му. Намерени били общо около 650 евро в различна валута. 

Служителят е с 28 години трудов стаж. Ще бъде задържан за 72 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за получаване на подкуп. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчев понеделник

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи.  През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд.  Около и след обяд ще има повече..

публикувано на 02.09.24 в 07:42

Планово без ток на 2 септември

Разград В периода  02.09.2024 - 03.09.2024 от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Раковски, на абонатите захранени от ТП 2, намиращи се на улици: "Лудогорие", "П. Волов", "8-ми март", "В. Левски", "Юри Гагарин", "Вела Пеева", "Арда", "Хр. Ботев", "Кирил и Методи", "Индже войвода", "Бели Лом", "Дунав", "Г...

публикувано на 02.09.24 в 07:18

Шофьор бяга от полицаи

Неправоспособен и осъждан шофьор опита да избегне полицейска проверка, като заряза "Порше"-то си, но планът му не сработи. Около 16:20 часа в петък, близо до спортната зала в град Кубрат, служители на местното Районно управление подали сигнал със стоп-палка на шофиращ "Порше Кайен".  Вместо да спре плавно вдясно, водачът завил рязко наляво и стопирал..

публикувано на 01.09.24 в 10:39

Не се разбраха за РИК-Шумен

Политическите партии и коалиции в Шумен не постигнаха съгласие за секретар на РИК. В консултациите, които се проведоха днес участваха упълномощени представители на парламентарно представените партии.  Районната избирателна комисия в Шумен ще се състои от 13 членове, включително председател, до четирима заместник-председатели и секретар...

публикувано на 31.08.24 в 14:48

ЦИК ще определи РИК-Разград

Не беше постигнато споразумение на провелите се днес в Разград консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Така протоколът и всички необходими документи се изпращат в Централната избирателна комисия, която да се произнесе за състава на РИК Разград.  Съставът на РИК е от 13 членове -..

публикувано на 31.08.24 в 14:31

ЦИК ще избере РИК-Силистра

Участниците в провелите се днес консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия в Силистра постигнаха съгласие за председател, предложен от ГЕРБ-СДС, както и за един зам.-председател, предложен от БСП. Изискването е Районната комисия да има най-много четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели. Представителите на..

публикувано на 31.08.24 в 14:24

Автокрос събор в памет на състезателя Николай Колев

Автокрос събор в памет на изявения състезател и механик Николай Колев започна днес в търговищкото село Давидово. Участват близо 30 пилоти, сред които и две деца в отделна дисциплина, информира БТА. По трасе от 1200 м. ще преминат състезатели от различни селища в страната, сред които Търговище, Попово, Силистра и Варна. Рали-съборът се организира..

публикувано на 31.08.24 в 13:15