Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха шадравана в Исперих

Снимка: Община Исперих

Шадраванът в парка до градския стадион в Исперих е разбит на парчета, съобщиха от общинската администрация. Подаден е сигнал до компетентните органи.

„Ръководството на общината полага усилия, за да поддържа съществуващите обекти и места за отдих, както и да създава нови, и е редно всички заедно да пазим изграденото с много труд и с парите на данъкоплатците“, посочват от местната управа.

От община Исперих призовават жителите да опазват града и населените места, и да подават сигнали до органите на реда при установяване на посегателства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов областен управител на Разград

Днес Владимир Димитров отново встъпи в длъжност като областен управител на област Разград с решение на правителството. Севджан Съдкъев бе освободен със същия документ от поста с днешна дата. Последният областен управител предаде на новоназначения символично ключа и печата на Областна администрация в присъствието на служителите в..

публикувано на 31.07.24 в 16:16

Момче подпали къща

12-годишно момче е причинило пожар в имат в кубратското село Тертер. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за запаления недвижим имот е получен около 14:00 часа на 30 юли. След загасянето на пожара при извършения на място оглед е установено, че пламъците са обхванали имота заради неправилно боравене с открит огън в съседна къща.  В..

публикувано на 31.07.24 в 12:05

Райски газ и вейпове в колата

22-годишен мъж от самуилското село Голяма вода е задържан за притежание и разпространение на забранени от закона вещества. Това съобщават от разградската полиция. Снощи около 18.20 часа на отбивка за село Радинград е спрян лек автомобил „Ауди А4“. При извършеното претърсване са намерени 20 електронни вейпа и капсули в картонени опаковки с надпис..

публикувано на 31.07.24 в 11:23

Моето различно щуро лято

Събират снимки за петия фотоконкурс „Моето различно щуро лято“. Това съобщават от община Разград. За пореден път Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни отправя предизвикателство към младите любители на фотографията. Те могат да участват в петото издание, като отразят в снимките си летни..

публикувано на 31.07.24 в 10:39

Четвърт милион за общински имот

20 докладни записки приеха общинските съветници в Разград на юлското си заседание.  Според едно от решенията, се дава възможност на хора с уреждания да ползват безплатно до 5 пъти месечно плувния басейн в ОУ “Иван Тургенев“. За целта обаче желаещите ще трябва да представят ТЕЛК решение.  Изменение има и в Програмата за управление и разпореждане с..

публикувано на 31.07.24 в 10:09

Изграждат STEM среда

В 12 училища в Разградска област ще бъде изградена училищна STEM среда. Четири от тях са в Разград, в Лозница и село Сейдол, четири в община Кубрат – в селата Севар, Юпер, Сеслав и едно в общинския център, както и две в исперихските села Китанчево и Лудогорци. Това съобщават от Областния информационен център.  Дейностите включват обновяване,..

публикувано на 31.07.24 в 08:51

Променят общински наредби

20 докладни записки включва дневният ред на Общинския съвет в Разград, който ще заседава днес - 30 юли. Две от решенията, които предстои съветниците да вземат, са свързани с изменения на общински наредби. Едното касае Наредбата за местните такси и цени на услуги във връзка с ползването по 5 пъти безплатно в месеца на лица с увреждания след..

публикувано на 30.07.24 в 08:23