Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чакат Министерството на културата

Снимка: Незабравка Кирова-Христова

От година и пет месеца Община Силистра чака съгласуване от Министерство на културата, за да приеме частично разширяване на съществуващия си Общ устройствен план.

Сагата на Силистра започва през 2018 година, когато се взема решение за актуализация на действащия Общ устройствен план. Причината е, че общината и градът са жив организъм и постоянно възникват необходимости от разширяване на урбанизираните зони, на зоните за промишлено строителство, за екологични дейности и паркове.

Извървян е почти целият път, докато на 11 ноември 2020 година се стига до последната инстанция – Министерството на културата, откъдето все още се чака решение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дърва за ветерани

Актуализирана е капиталовата програма на община Тутракан. Това стана днес на редовното заседание на Общинския съвет.  Прието е решение за отпускане на еднократна финансова помощ на двама жители от с. Варненци и с. Нова Черна във връзка с възникнали пожари в техните домове.  И през тази година ще бъдат осигурени дърва за огрев на ветераните от..

публикувано на 23.07.24 в 14:16

Плувен басейн за силистренци

Договор за безвъзмездно отдаване на открития плувен басейн бе подписан между кмета на община Силистра Александър Сабанов и собственика на басейна Явор Георгиев. От договора става ясно, че Георгиев отдава безвъзмездно на община Силистра ползването на съоръжението в рамките на три сезона.  Кметът заяви готовността на администрацията да състави..

публикувано на 23.07.24 в 13:27

Временен паркинг в Силистра

Импровизиран паркинг е изграден на мястото на съборената сграда на Старата баня в центъра на Силистра, информира местното електронно издание Кворум. Сградата, известна също като Дом на красотата, беше собственост на общината и представляваше опасност за минувачите поради дългогодишно рушене. Покривът ѝ пропадаше, облицовката падаше, а храстите..

публикувано на 23.07.24 в 12:10

Канабис в джоба

Досъдебно производство за незаконно държане на високорискови наркотични вещества е образувано в РУ-Дулово. Това съобщават от силистренската полиция. На 22 юли в района на автогарата в града бил засечен 20-годишен, у когото при обиск били намерени 11.33 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.  Наркотикът е иззет, а мъжът е задържан в..

публикувано на 23.07.24 в 09:40
Харманли, 18 юли 2024 г.

Дулово събира дарения

Благотворителна кампания в помощ на пострадалите от пожара в селата Воден и Крайново започва днес в Дулово. Дарения ще се събират до четвъртък в складовата база на старото РКС.  „Отправяме апел към всички, които могат да се включат. Необходими са трайни хранителни продукти, запазени и чисти дрехи, както и домакинско оборудване“, каза организаторът на..

публикувано на 23.07.24 в 08:21
Харманли, 18 юли 2024 г.

Пожарите на фокус

Работна среща във връзка с пожароопасната обстановка в страната и в област Силистра се проведе в областната администрация. В нея участваха представители на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областната дирекция „Земеделие“, Регионалното пътно управление и Регионалната дирекция по..

публикувано на 22.07.24 в 14:16

Газова бутилка пламна

Четири сгради са спасени при пожар в село Бистра, съобщават от силистренската полиция. Пожарът лумнал на 19 юли рано сутринта. Загасен е от екип на РСПБЗН-Силистра и доброволното формирование на Алфатар. Неизправна газова бутилка причинила произшествието, при което са унищожени 100 кв. м покривна конструкция и имущество.

публикувано на 22.07.24 в 10:38