Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кошмарен трафик на Дунав мост

3
Снимка: Община Русе

„Тежкият трафик около Дунав мост не е проблем само на Мартен, Сандрово или жителите на Русе, това е национален проблем“. С тези думи кметът на община Русе Пенчо Милков се обърна към протестиращите граждани, които блокираха участъка от входа на Мартен до кръговото на Безмитна зона.

Според него, оттам само за ден минават 2400 тира от цялата страна, Европа и Азия. Недоволните настояват опашката от камиони да бъде преместена от главния път Русе – Силистра.

До 2016 г. тировете изчакваха реда си за Дунав мост на бул. „България“, когато междуведомствена комисия взима решението за преместването им. Според Пенчо Милков и двете места са неподходящи, тъй като бул. „България“ влиза във вътрешността на града, а пътят Русе - Мартен е от жизненоважно значение както за жителите на Мартен и Сандрово, така и за хилядите работещи и бизнеса в района.

Вече се работи за изграждането на буферен паркинг, каза още кметът Пенчо Милков. За целта са отпуснати 3 млн. лв. Наскоро е постъпило и инвестиционно намерение за неговото строителство. То предвижда място за минимум 700 тира.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хачкар в двора на Арменската църква

Церемония по освещаването на каменен кръст хачкар се състоя днес в двора на Арменската църква "Света Богородица" в Русе. Свещеният символ е в памет на жертвите на арменския геноцид. Ритуалът беше воден от епископ Татев Агопян – архиерей на Арменската епархия в Румъния и архиерейски наместник на Арменската епархия в България, и отец Дирайр Хадавян -..

публикувано на 21.07.24 в 15:18

Община забрани пиротехниката

Забранява се употребата на пиротехнически изделия в община Сливо поле. Заповедта за това е на заместник-кмета Михаил Чиликов, а причината – използването на пиратки може да предизвика пожари в населените места и извън тях. Фойерверки не могат да се използват на сватбени тържества и на политически, спортни, религиозни, културни и други събития. Забранена..

публикувано на 21.07.24 в 14:03

Ръст на пожарите

С над 63% са се увеличили пожарите в Русенско от 1 юни насам спрямо същия период на миналата година. Информацията беше представена по време на работна среща, свикана от областния управител Драгомир Драганов заради повишения риск от пожари. Според данните възпламеняванията в региона за изминалите седем седмици са 185 при 113 за същия период на..

публикувано на 21.07.24 в 08:29
Снимката е илюстративна

1 евро на час за синя зона

Платеното паркиране в така наречената „синя зона“ и двата покрити паркинга в Русе поскъпва. Това гласуваха общинските съветници, като приеха промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права в община Русе.  В наредбата цените вече са посочени и в евро. Цената за паркиране за 1 час става 1.50 лв. с..

публикувано на 19.07.24 в 14:09

Осигуряват достъпна среда

Общинският съвет одобри новата програма за осигуряване на достъпна архитектурна среда в Русе за периода 2024-2027 г., съобщиха от общинската администрация.  Тя е разработена в съответствие със Закона за хората с увреждания, както и с международните и европейските нормативни актове.  Основната цел е поетапно осигуряване на достъпна градска и..

публикувано на 19.07.24 в 09:07

Търсят 15 директори

15 училища в Русенска област ще бъдат с нови директор.  В Русе това са  основните училища „Ангел Кънчев“ и „Алеко Константинов“, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, Професионалната гимназия по облекло „Недка Ив.Лазарова“ и по механотехника „Юрий Гагарин“, Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Апостол..

публикувано на 19.07.24 в 08:58

Училище за родители

„Училище за родители“ организира община Русе в партньорство с университетските болници „Канев“ и „Медика“.  Програмата предвижда безплатни лекции за родители със специалисти от различни области. Темите, които ще бъдат засегнати, са за майчинството и отглеждането на дете по съвременни методи и добри практики, утвърдени от Световната здравна..

публикувано на 18.07.24 в 10:38