Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасност от световна война

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мирните преговори с Украйна ще продължат, но има "реална" опасност от Трета световна война. Това заяви в интервю руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Той разкритикува подхода на Киев към преговорите.

„Добрата воля има своите граници, но ако не е реципрочна, това не помага на процеса на преговори“, каза Лавров.

Той заяви още, че доставките на западно оръжие в Украйна означават, че алиансът на НАТО "по същество е във война с Русия".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избори на 27 октомври

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври. Президентът Румен Радев утре подписва указа за кабинета "Главчев 2". Държавният глава прие номинирания за втори мандат Димитър Главчев, за да получи от него предложение за състав на служебно правителство.  Служебният министър-председател представи състава на втория си служебен кабинет, в..

публикувано на 26.08.24 в 10:29

Главчев при президента

Служебният премиер Димитър Главчев ще представи на президента Румен Радев проект на ново временно правителство в 10:00 часа.  Ако държавният глава го одобри, ще подпише указ за назначаването му,  кабинетът "Главчев 2" ще положи клетва пред парламента във вторник, а предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври. С успех или..

публикувано на 26.08.24 в 08:06

Слънце и дъжд

Между 17° и 21° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 19°, атмосферното налягане е 989 хектопаскала – слабо ще се понижи, а относителната влажност на въздуха - 96% Днес денят ще започне със слънчево време и условия за намалена видимост. Следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е..

публикувано на 26.08.24 в 07:51

Планово без ток на 26 август

Ето къде ще има спирания на тока днес заради профилактика и ремонтни дейности: Област Русе От 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на село Бръшлен - улиците "Александър Стамболийски", "България", "Витоша", "Елин Пелин", "Кирил и Методий", "Найден Киров", "Петър Караминчев", "Родопи", "Стара планина",..

публикувано на 26.08.24 в 07:17

Времето през новата седмица

В понеделник ще е предимно ясно, до обяд – слънчево, но сутринта на места ще има условия за намалена видимост или ниска облачност и в крайните югоизточни части на района не е изключено за кратко да превали. Следобед ще се увеличат средната и високата облачност, но валежи са по-малко вероятни. През нощта ще духа слаб северен вятър, а през деня –..

публикувано на 25.08.24 в 14:23

Родители в подкрепа на промените в ЗПУО

Тридесет и осем  родителски организации от цялата страна се обявиха в подкрепа на промените в Закона за предучилищно и училищно образование (ЗПУО), които бяха приети с голямо мнозинство от Народното събрание.  Радио Шумен припомня, че промените забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата и детските градини. В..

публикувано на 25.08.24 в 13:06

Слънце и облаци в неделя

Температурите в Североизточна България в 6 часа тази сутрин са: 15 градуса в Търговище, 18 – в Русе и Силистра, 19 – в Разград. В Шумен измерената температура е 14 градуса, атмосферното налягане е 990 хектопаскала – малко по-високо от средното за месеца, следобед слабо ще се понижи. Относителната влажност на въздуха е 79%. Днес ще..

публикувано на 25.08.24 в 07:28