Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пропадна незавършеното помощно игрище

6
Снимка: Радио Шумен

Започна ремонтът на пропадналата настилка на помощното игрище на стадион „Панайот Волов“ в Шумен.

Вълнообразни неравности по терена се образуваха след леките дъждове от последните дни. Дефектите се проявиха преди обектът да е изцяло завършен.

„Няма да го приемем, докато фирмата не свърши всичко, както трябва“, каза кметът на Община Шумен Любомир Христов.

Предстои от игрището да бъде събрано каменното брашно, използвано за основа на терена. На негово място ще бъде поставен чакъл.

Изграждането на игрището с изкуствена настилка и сградата до него струват почти 3 млн. лева. Парите са осигурени от държавата.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изписаните повече от приетите

Осем са пациентите с коронавирусна инфекция, настанени за лечение в шуменската болница. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Няма настанени в интензивното отделение. Няма и починали с COVID-19. Вчера са изписани петима пациенти, сред тях са деца на 1 и 7 месеца. Вчера в болницата е прието за лечение с..

публикувано на 07.07.22 в 09:51

Пръстен намерен след 52 години

Собственичката на брачната халка, която днес две осемгодишни деца намериха на горска пътечка на Шуменското плато, е открита, съобщиха от полицията в Шумен. Жената обаче не желае публичност. Тя е загубила венчалния си пръстен през 1970 г., когато е работела в отделението за недоносени деца в шуменската болница. Имала навик да сваля бижуто, докато къпе..

публикувано на 06.07.22 в 16:48

Водата тръгна

Завърши планираният ремонт на довеждащия водопровод от язовир "Тича". Това съобщиха от Вик - Шумен. Отварянето на спирателните кранове и пълненето на системата започна в 15:00 часа. „ Екипите работиха професионално и експедитивно, а предварителната стриктна организация ни даде възможност да изпълним планираните дейности в рамките на деня “,..

публикувано на 06.07.22 в 15:21

Издирват собственика на брачна халка

Възпитаници на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ – Шумен намериха златна брачна халка по време на занимания на открито на Шуменското плато, съобщават от полицията. Днес преди обяд на поляната до детската площадка, вдясно от Стария град, 8-годишните Николай и Йоан забелязали предмет, който блести. Извадили го от пръстта и разбрали, че са намерили..

публикувано на 06.07.22 в 13:52
Архив

Пускат водата утре сутринта

До момента са отстранени 11 аварии по довеждащия водопровод от язовир "Тича" , чийто мащабен ремонт остави без вода днес Шумен и селата Панайот Волов и Белокопитово. Проблемни са две места в града, каза за Радио Шумен главният инженер на ВиК-  Шумен Антон Стефанов. Очаква се след 18 ч. да започне пълнененето на системата. Ако няма вторични..

публикувано на 06.07.22 в 13:27

Събират боклук под земята

Монтирани са първите два подземни контейнера за битови отпадъци в Шумен. Те са на ул. „Странджа“ срещу блок №2 в квартал „Тракия“. Извозването на отпадъците от тях ще е по-трудно. Разтоварването ще става с кран, който да вдига капака и прикрепения към него винилов чувал. Боклукът ще се изсипва в камион от отвор в дъното на чувала. „..

публикувано на 06.07.22 в 12:45

Пожар вилня в Хитрино

Пожар в цех за производство на акациеви колове в Хитрино вдигна на крак шуменската пожарна. Това съобщават от полицията. Сигналът е подаден в 13:23 ч. вчера. Към ул. “Иван Вазов“ в Хитрино са насочени противопожарните екипи на шуменската пожарна, където на място огнеборците заварили да гори заготовка за производство на пелети...

публикувано на 06.07.22 в 11:14