Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

37-годишна жена е пострадалата на пътя

Снимка: БНТ

37-годишна жена от Шумен е пострадала при катастрофата тази сутрин в района на Томбул джамия, за която съобщи Радио Шумен.

След преглед в болницата е установено, че тя има счупена подбедрица.

Водачът на автомобила, блъснал пешеходката, е 61-годишен мъж от село Златар. Тестван е за алкохол. Пробата му е отрицателна.

По първоначални данни той е предприел завой наляво на зелен сигнал на светофара. Жената също е пресичала на зелено, но водачът не я е пропуснал, информират от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържани при сделка с наркотици

Трима души са задържани непосредствено след извършена сделка с наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция.  Около 18 часа в петък при специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на паркинг на ул.“ Искър“ в Шумен е извършена..

публикувано на 13.05.24 в 11:33

На добър час!

Училищата в Шумен днес изпращат своите абитуриенти. Събитието събира родители и близки на зрелостниците в дворовете на учебните заведения. В последния учебен ден за абитуриентите най-важно е да бъдат със своите съученици и да споделят мечтите си.  Чуйте репортажа на Жулиета Герова: 1074 е общият брой на завършващите ученици в 12 клас през..

публикувано на 13.05.24 в 11:14

Медали и грамоти за най- добрите

Наградиха победителите в 26-тия Математически турнир на името на известния шуменец академик Кирил Попов, съобщиха от пресцентъра на община Шумен. Официалното събитие се проведе в зала „Проф. Венета Вичева“ на общината. Организатор на състезанието е шуменската секция на Съюза на математиците в България. Председател на журито е доц. Ивайло Кортезов, а..

публикувано на 12.05.24 в 12:38

Животът в бродериите на Таня

Изложбата "Каменни бродерии от Нова Каховка върху текстил" може да се разгледа до 18 май в Художествената галерия „Елена Карамихйлова“ в Шумен.  12-те текстилни стенни пана, върху които има ръчно бродирани копия на архитектурни орнаменти от къщи в град Нова Каховка, Херсонска област са дело на Тетяна Болгарова . Авторът на оригиналните "каменни..

публикувано на 10.05.24 в 16:58

Демонтираха помпа-замърсител

Сигнал за изтичане на черна субстанция и миризма във водите на р. Пакоша е постъпил на зеления телефон в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Шумен. Реката се влива в язовир „Фисека“, Община Търговище. Експерти от инспекцията, Регионалната лаборатория в Шумен и Басейнова дирекция „Черноморски район“ са извършили проверки в..

публикувано на 10.05.24 в 16:01

Абитуриенти при кмета

Абитуриенти и техните класни ръководители от средните училища в Нови пазар се срещнаха с кмета на общината Георги Георгиев и с неговия заместник Аян Мехмедов. Кметският екип приема зрелостници от общината за втора поредна година. "Всички ние не помним раждането си, но помним последните години от ученическия живот, изпълнен с безгрижие, щастие и..

публикувано на 10.05.24 в 13:24

Каменни бродерии върху текстил

“Каменни бродерии от Нова Каховка върху текстил” е името на новата изложба във Художествена галерия “Елена Карамихайлова” в Шумен. Тя представя творбите на украинската художничка Тана Болгарова, която, за да запази културното наследство на Украйна, пренася архитектурните орнаменти на вече разрушените от войната сгради на град Нова Каховка към..

публикувано на 10.05.24 в 12:32