Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакванията към радиото и телевизията

2
Снимка: Радио Шумен

Днес се отбелязва Денят на радиото и телевизията. Той се чества от 1945 г., когато се отчитат точно 50 години от създаването на радиото от физика Александър Попов, който на тази дата през далечната 1895 г. представя своето ново откритие – първия радиоприемник в света.

Как хората днес оценяват днес първите електронни медии - радиото и телевизията, какво още искат да срещнат в ефира им, как гледат на конкуренцията на медиите със социалните мрежи и интернет, чуйте от анкетата, записана с жители на Шумен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фантастиката на Явор

Писателят Явор Цанев гостува в шуменското Народно читалище "Добри Войников-1856", за да срещне малките си читатели със своя роман „Силвър и вампирите“. Авторът е издател и на единственото у нас списание за фантастика, фентъзи, хорър, крими и мистерии „Дракус“. Преди дни излезе неговият последен брой с разкази на Богданче Ангелче Владимир Дворецко,..

публикувано на 25.09.24 в 13:54

Есен и песен

XI-ият Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“ ще се състои от 27 до 29 септември (петък, събота и неделя) 2024 г.  Фестивалът има конкурсен характер и е в две направления – конкурс за изпълнители и конкурс за авторска песен. Павлинка Марева от читалище „Добри Войников -1856“ поясни, че има 42 заявки за участие на..

публикувано на 24.09.24 в 14:09

Хор „Родни звуци“ в Краков

Хор „Родни звуци“ към НЧ „Добри Войников – 1856“ ще участва в 15-ия Международен фестивал на хоровете и оркестрите в Краков - Полша, който ще се проведе от 25 до 29 септември. В рамките на фестивала шуменските хористи с диригент проф. д-р Николай Андриянов ще имат два  концерта. Първият е с духовна музика и ще се състои в храма „Светите Петър и..

публикувано на 24.09.24 в 13:49

Деца на джаза

Второто издание на фестивала „Деца на джаза“ ще се проведе в Шумен от 27 до 29 септември.  „Идеята е фестивалът да бъде платформа за развитие на млади таланти“, каза програмният директор на Джаз ФМ Радио Светослав Николов. В програмата са включени над 20 събития с над 60 участници. Повече от 20 млади таланти от Шумен и страната ще се представят..

публикувано на 24.09.24 в 13:42

Разкажи за твоята Върбица

"Разкажи ни за твоята Върбица" - тази покана отправи читалище "Пробуда 1871" във Върбица към всички, които са живели, живеят и са свързани с населеното място. Инициативата е предизвикателство към тези, които се вълнуват и са съпричастни към 50-годишния юбилей, който градът празнува през 2024 г. Тя е интересен начин да оставите своята следа в история на..

публикувано на 24.09.24 в 11:19

Духът на търговищкия театър

За четвърта поредна година Драматичният театър в Търговище следва обща линия, на която са подчинени всички премиера през творчески сезон. Така е и в навечерието на новия, когато директорът на културния институт Владимир Петков обяви, че темата, над която ще се работи в следващите месеци е „Духът“. На тази водеща нишка е посветено и първото..

публикувано на 24.09.24 в 11:00

Опитвам се да се сбогувам с лятото

В първите дни на есента е трудно човек да се сбогува с лятото. Спомените и хората, свързани с тях в топлите дни, всичко докоснало ни и случило се - небе, море, горещ пясък, пътувания. И всичко онова, което ни е направило щастливи.  По този повод се роди нова песен на изпълнителите Мими Иванова и Теди Генев. Те направиха дуетната песен..

публикувано на 24.09.24 в 08:36