Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жени обраха джамия в ремонт

Джамия "Ибрахим паша" в Разград
Снимка: Радио Шумен

Криминалисти от Районното управление в Разград разкриха извършители на кражба от джамията в ремонт „Ибрахим паша”, съобщават от местната полиция. Това са четири жени.

На 21 април фирмата изпълнител на ремонтните дейности уведомила Районното управление, че от обекта са задигнати около 700 кг покривни платна от олово. В хода на оперативно-издирвателните действия са установени извършителите на кражбата. Автори на деянието са четири жени на 40, 39, 17 и 16 години от Разград. намерени са и голяма част от оловните листи, с които трябвало да бъде покрит куполът на джамията.

Откраднатите вещи са върнати на фирмата. По случая се извършва проверка.


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кризисен център на финала

Необходими са още средства, за да заработи кризисният център за жертви на домашно насилие в разградското село Стражец, съобщиха от областната администрация в Разград.  Областният управител Владимир Димитров се запозна на място с напредъка в обзавеждането на сградата, пригодена за Комплекс за социални услуги за жертви на домашно насилие и трафик...

публикувано на 30.08.24 в 13:15

76-годишен с нелегална триколка

Възрастен мъж яхна нерегистрирана триколка. Това съобщават от разградската полиция. Триколката с електрически мотор „Telstar“ е спряна около 10:00 часа на 29 август в Лозница. В хода на полицейската проверка е установено, че 76-годишният водач управлява триколесния електрически мотор, без да е регистриран по надлежния ред.  Започнато е..

публикувано на 30.08.24 в 09:37

Кражба на село

51-годишен мъж от заветското село Острово съобщил за взломна кражба, извършена в дома му. Това съобщават от разградската полиция. Между 14:30 и 20:00 часа на 29 август била разбита входната врата в имота му, след което задигнати 500 лв. и моторен трион „Щил“.  Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая се води досъдебно производство...

публикувано на 30.08.24 в 09:29

Мъж почина след побой

49-годишен мъж е пребит, след което е починал в разградската болница. Задържан като съпричастен към извършеното деяние е 24-годишен исперихчанин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. На 26 август от Многопрофилната болница за активно лечение в Разград е получен сигнал за човек, починал в Кардиологичното отделение. По искане на..

публикувано на 29.08.24 в 10:55
Снимката е илюстративна

Точат гориво от трактори

Председател на земеделска кооперация в кубратското село Сеслав сигнализирал на 28 август, че от трактори, съхранявани в базата на кооперацията, системно се източва дизелово гориво, съобщиха от полицията в Разград. Предприети са незабавни действия, в резултат на които е установен и задържан извършителят на кражбите – 51-годишен мъж от Сеслав,..

публикувано на 29.08.24 в 10:00

Нов асфалт на ул. „Странджа“

Полагането на последния пласт асфалт по третия участък от ул. „Странджа“ в Разград продължава днес, но без да се затваря движението по улицата. Заради ремонтните преминаващите водачи следва да се движат с повишено внимание в района.  Радио Шумен припомня, че ремонтът на участъка от ул. „Странджа“ между Грънчарския трап и кръстовището с „Априлско..

публикувано на 29.08.24 в 08:35

Марихуана в казан за ракия

36-годишна жена от Варна е установена с наркотици в Исперих. При полицейска проверка у нея е открита флашка за пушене. При тестване на съдържанието вейпът реагира на канабис. При претърсване на жилището й в Исперих, обитавано от жената и двама мъже на 27 и 29 години, в останки от казан за варене на ракия е намерена торба с 20 грама зелена..

публикувано на 28.08.24 в 10:37