Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Две катастрофи блокираха път

Снимка: Pixabay

Международният път от София към Румъния в района на граничния пункт "Дунав мост" остава блокиран заради двете катастрофи, станали тази нощ. 

Сигнал за първия пътен инцидент е получен около 2:30 часа тази нощ. В спрели заради авария две украински цистерни се удря бус с платформа, превозващ коли.

Ранен е 21-годишният шофьор на буса. Той е с политравма и е отведен с екип на Спешна помощ в болница.

На място са изпратени два специализирани автомобила на "Пътна помощ", на които да бъдат претоварени автомобилите.

Сигнал за втората катастрофа е постъпил в полицията около 5:45 часа тази сутрин. В района на първия инцидент - автобус с турска регистрация се блъска в тир, който през това време заобикалял ПТП-то, съобщиха от МВР.

При инцидента е пострадал 35-годишен мъж от "Пътна помощ". Той е с фрактура и политравма, като е отведен в болница.

На място се извършва оглед от екипи на полицията. Движението по булеварда в посока "Дунав мост" е спряно. За леките автомобили има обходен маршрут през село Николово, а тежкотоварните са принудени да изчакат освобождаването на пътя.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Русенци с електрически скутери

100 електрически тротинетки, разположени в 20 точки в Русе, вече са на разположение на жителите и гостите на града.  Презентацията на скутерите беше на велоалеята на русенския кей. „Особено изискване на Община Русе беше в пешеходните зони скоростта на движение да пада под тази на пешеходците и така електрическите скутери да станат..

публикувано на 06.07.22 в 14:32

Ученици на стаж в Общината

32 ученици от русенски училища избраха да изкарат летните си стажове в общински предприятия и отдели. 31 от тях са от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „Пеньо Пенев” и ще практикуват в общинското предприятие „Комунални дейности“. Един е възпитаник на Електротехникума, той ще има стаж в отдел „Информационни..

публикувано на 06.07.22 в 08:42

Изграждат интермодален терминал

Интермодален терминал за обработка на товари ще бъде изграден в Русе по националния план за възстановяване и устойчивост. Очаква се той да бъде завършен през 2025 г. и да облекчи трафика на сухопътната мрежа за сметка на железопътната. Терминалът в Русе ще повиши значително ефективността на транспорта и ще намали въглеродния отпечатък на..

публикувано на 05.07.22 в 13:02

Лятна академия за деца

Откриха Университетска лятна академия за деца „В чудния свят на растенията” в Русе. Ще се обучават над 25 деца от различни възрасти. В рамките на две седмици децата ще имат възможността да научат повече интересни и любопитни факти за растенията и за научно-изследователските лаборатории на Университета, да засадят растения на..

публикувано на 04.07.22 в 12:12

Откриха тунинг фестивала „Маска“

Официалният старт на шестото издание на международния тунинг фестивал „Маска“ бе даден днес на полигона на ДЗС в Русе. Началото бе съпроводено с различни атракции, като очаквано най-голям интерес привлече дрифт шоуто, а по същото време в близост се провеждаше и офроуд състезание. Участници и публика ще имат възможност да разгледат тунинг..

публикувано на 02.07.22 в 15:02

Защитена местност на Дунава

Нова защитена местност „Есетрите - Ветрен” е обявена в участък от река Дунав. Така се цели опазването на местообитанията на критично застрашени и уязвими видове риби, които предпочитат за място на размножаване каменисти терени с бързо течение на реката. Територията е в землището на село Ветрен, община Силистра. В границите на защитената местност се..

публикувано на 30.06.22 в 08:14

Нова е-система в Общината

Нова система за управление на опашките заработи в информационния център на Община Русе. Това съобщиха от общинската администрация . Клиентският терминал е оборудван с уред за издаване на билети, високоговорител за обявяване на следващия клиент, комбиниран екран на мястото за изчакване и екрани на всяко гише. Системата извежда и информация за..

публикувано на 29.06.22 в 11:47