Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Чистят шахтите

Снимка: Община Русе

Почистването на дъждоприемните шахти в Русе продължава да се извършва по график, съобщават от общинската администрация.

От началото на сезона до момента са обработени 247 шахти в кварталите „Здравец“, „Родина“, „Дружба“ 1, ЦЮР, Широк център и по-конкретно по улиците „Панайот Хитов“, „Петър Берон“, „Муткурова“, „Рига“, „Потсдам“, „Захари Стоянов“, „Троян“, „Мария Луиза“ и булевардите „Скобелев“ и „Липник“.

Постепенно ще бъдат обхванати и останалите квартали, като дейностите по почистване ще започнат от главните улици и впоследствие ще се навлиза във второстепенните. При някои части от уличната мрежа е възможно дейността да се извършва през нощта заради трафика и паркираните автомобили.

Почистването на шахтите се извършва ръчно и чрез специализирана техника.

Община Русе призовава жителите на града при установяване на запушени отводнителни шахти да подават сигнали на тел. 0893 337 655, както и на имейл: nelsen_ruse@abv.bg, за да се предприемат своевременни мерки за отстраняване на проблемите.


По публикацията работи: Юриета Иванова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат интермодален терминал

Интермодален терминал за обработка на товари ще бъде изграден в Русе по националния план за възстановяване и устойчивост. Очаква се той да бъде завършен през 2025 г. и да облекчи трафика на сухопътната мрежа за сметка на железопътната. Терминалът в Русе ще повиши значително ефективността на транспорта и ще намали въглеродния отпечатък на..

публикувано на 05.07.22 в 13:02

Лятна академия за деца

Откриха Университетска лятна академия за деца „В чудния свят на растенията” в Русе. Ще се обучават над 25 деца от различни възрасти. В рамките на две седмици децата ще имат възможността да научат повече интересни и любопитни факти за растенията и за научно-изследователските лаборатории на Университета, да засадят растения на..

публикувано на 04.07.22 в 12:12

Откриха тунинг фестивала „Маска“

Официалният старт на шестото издание на международния тунинг фестивал „Маска“ бе даден днес на полигона на ДЗС в Русе. Началото бе съпроводено с различни атракции, като очаквано най-голям интерес привлече дрифт шоуто, а по същото време в близост се провеждаше и офроуд състезание. Участници и публика ще имат възможност да разгледат тунинг..

публикувано на 02.07.22 в 15:02

Защитена местност на Дунава

Нова защитена местност „Есетрите - Ветрен” е обявена в участък от река Дунав. Така се цели опазването на местообитанията на критично застрашени и уязвими видове риби, които предпочитат за място на размножаване каменисти терени с бързо течение на реката. Територията е в землището на село Ветрен, община Силистра. В границите на защитената местност се..

публикувано на 30.06.22 в 08:14

Нова е-система в Общината

Нова система за управление на опашките заработи в информационния център на Община Русе. Това съобщиха от общинската администрация . Клиентският терминал е оборудван с уред за издаване на билети, високоговорител за обявяване на следващия клиент, комбиниран екран на мястото за изчакване и екрани на всяко гише. Системата извежда и информация за..

публикувано на 29.06.22 в 11:47

Ден на река Дунав

С поредица от събития Община Русе ще отбележи на 29 юни - Ден на река Дунав. Тази година мотото на националната кампания е „Открий Дунав“. Денят на река Дунав се отбелязва на датата, на която в София е подписана Конвенцията за опазване на реката. Мисията на празника е чрез различни инициативи и събития да покаже значението ѝ за обществото и да..

публикувано на 29.06.22 в 11:24

Две катастрофи край Русе

Две катастрофи на едно и също място в рамките на няколко часа затрудниха движението по пътя Русе - Бяла, в района на село Тръстеник, тази сутрин, съобщи БНТ. Няма пострадали. Според първоначалната информация, първият инцидент е станал около 6 часа сутринта, при който е изгоряло ремаркето на румънски ТИР. Шофьорът е реагирал навреме и е успял..

публикувано на 29.06.22 в 10:04