Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почитаме равноапостолите Константин и Елена

Снимка: БГНЕС

На 21 май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин и неговата майка Елена. 

През 313 година Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия.

Майка му, царица Елена, живяла благочестиво и по неин почин бил открит Христовият кръст на Голгота.

Имен ден празнуват Константин, Елена, Костадин, Костадинка.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радев търси служебен премиер

Президентът Румен Радев проведе среща с председателя на Народното събрание Росен Желязков във връзка с процедурата по назначаване на служебен министър-председател, предадоха от президентството.  Държавният глава ще разговаря и с управителя на Българската народна банка Димитър Радев и с председателя на Сметната палата Димитър Главчев, съобщи..

публикувано на 28.03.24 в 13:50

ИТН върна мандата

"Има такъв народ" получиха от президента Румен Радев папката с третия мандат за съставяне на правителство, но веднага, както още преди ден обявиха, му я върнаха празна – отказаха да водят преговори за съставянето на правителство. "Реших да върна третия мандат на вашата парламентарна група, най-малката, защото винаги сте имали ясна и..

публикувано на 28.03.24 в 11:15

Връчват мандат на ИТН

Днес в 11:00 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за министър-председател. Това съобщиха от президентството. Кандидатът ще има седем дни, за да предложи структура и състав или да я..

публикувано на 28.03.24 в 08:38

ПП-ДБ върна мандата

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, а те от своя страна върнаха веднага папката празна. "За съжаление, първият мандат беше провален, защото ГЕРБ-СДС не си спазиха уговорката", отбеляза съпредседателят на коалицията ПП-ДБ Кирил Петков, като отбеляза, че те отново предлагат акад. Николай Денков за..

публикувано на 27.03.24 в 15:38

Планово без ток на 27 март

И днес в много населени места от Североизтока ще бъде прекъснато електрозахранването заради ремонтни дейности и профилактика на електросъоръженията. В Разградска област спирания на тока ще има от 08:30 ч. до 16:30 ч. в областния град – улиците „Мидия“, “Сребърна“ и „Полковник Марков“. По същото време в част от село Балкански няма да има..

публикувано на 27.03.24 в 05:47
Страсбург

Топло и дъждовно

Днес денят ще започне с облачно време и превалявания от дъжд.  Следобед облачността временно ще се разкъса и намалее.  Вятърът от югоизток ще се усилва.  Температурите ще се повишат, максималните във вътрешността ще са между 16° и 19°, по Черноморието и в Източна Добруджа от 10° до 13°. За Шумен максималната стойност ще е 16°...

публикувано на 27.03.24 в 05:36

ГЕРБ–СДС отряза ПП-ДБ

От ГЕРБ–СДС няма да участват в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Това се казва в позиция на формацията, която идва като отговор на предложението на Продължаваме промяната-Демократична България за кабинет с втори мандат.  В нея се напомня, че след поредица от извънредни парламентарни избори, през юни миналата година е била..

публикувано на 26.03.24 в 14:08