Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старт на приема за първи клас

Снимка: БГНЕС

Електронният прием в първи клас на територията на Шумен стартира днес. От 10:01 часа чрез платформата родителите могат да регистрират, редактират или отказват документи за прием.

Кандидатстването за първо класиране ще продължи до 23.59 часа на 3 юни.

Първото класиране ще бъде обявено в 17.30 часа на 8 юни. Записванията на приетите деца в училищата ще започнат от 9.00 часа на 9 юни и ще продължат до 17.00 часа на 13 юни.

Свободните места за второ класиране ще станат ясни до 17.30 часа на 17 юни.

Електронната система за прием отново ще бъде отворена на 20 юни в 10.00 часа, като крайната дата за затваряне е 22 юни.


По публикацията работи: Радослав Генчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шумен ще има шести зам.-кмет

Община Шумен ще има шести заместник-кмет, който ще отговаря по въпросите за европейски политики, екология и туризъм. Това заяви пред журналисти след проведения днес Консултативен съвет кметът на Шумен проф. Христо Христов.  Той е вносител на докладна за одобряване на обща численост и структура на общинската администрация на предстоящата сесия на..

публикувано на 20.05.24 в 15:59

Проблем с матурата по български

Проблем с отпечатването на тестовете от матурата по български език и литература е имало и в едно от училищата на Шуменска област. Едно от устройствата не е разпечатало в пълна степен диаграмата, съобщи за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова.  В момента се работи по постъпилите сигнали, но окончателното..

публикувано на 20.05.24 в 15:18

Нови апарати в МБАЛ-Попово

Болницата в Попово ще разполага с нова техника.  Като дарение от Нидерландия е получен мамограф. С  помощта на общината е закупен и нов рентгенов апарат, с който се извършват не само графии, но и скопии. В лечебното заведение се извършва ремонт на лабораторията и рентгеновите кабинети.  Очаква се мамографът и рентгеновият апарат да обслужват..

публикувано на 20.05.24 в 14:25
Къща музей

Награди за отличници

За 20-та поредна година най-достойните зрелостници от шуменските училища ще получат отличия, които са знак за високи постижения, отличен успех, за проявено усърдие и упорит труд. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „Почетен знак с лента“ носи цветовете на знамето на Шумен. 13 зрелостници ще бъдат наградени днес като отличници и първенци..

публикувано на 20.05.24 в 14:19

Учители и директори с награди

Шестима учители и директори на учебни заведения от Русенско ще бъдат удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Церемонията ще се състои на 21 май от 14.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка..

публикувано на 20.05.24 в 13:42
Град Шумен

Промени в движението

Във връзка с честването на 24 май се въвеждат временни промени в организацията на движението в Шумен.  Временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства, както следва: ·   на 24 май и 25 май от 8.00 до 20.00 часа по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“; ·   на 24 май -   от 8.30 до..

публикувано на 20.05.24 в 11:57

Пътуваща изложба пред театъра

Националната пътуваща изложба “100 години Инър Уийл” ще бъде открита днес пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. На нея ще бъдат показани постиженията и проектите на една от най-големите доброволни организации на жени в света.  След това събитие Сдружение „Инер Уийл" - Клуб Шумен официално ще направи дарение на община Шумен на две..

публикувано на 20.05.24 в 08:27