Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удар срещу иманяр

Снимка: Радио Шумен

Незаконно оръжие и боеприпаси са открити и иззети от дома на 29-годишен мъж от Шумен.  

Криминалисти намерили късоцевно оръжие 12 калибър без марка и модел, 30 боеприпаса с различен калибър и 30 старинни монети с вид на археологични обекти.

В жилище в село Средня е намерен и иззет маталотърсач.

По случая е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Юриета Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възможни прекъсвания на сигнала

Възможни са прекъсвания в сигнала на Радио Шумен на 10 юли. От 9:00 до 17:00 часа ще бъдат направени измервания от КРС на предавателя на ултракъси вълни Търговище – 6, на честота 94.0 MHz, излъчващ програмата на Радио Шумен.  Можете да слушате програмата на Радио Шумен на честота 87.6 MHz или през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 09.07.24 в 15:29

Филм за баскетболистите ни в Китай

Филм ще разкаже за участието на шуменския баскетболен отбор от Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“ в Световното ученическо първенство в Макао, Китай. Днес момчетата, които завоюваха 13-то място в крайното класиране, бяха посрещнати от кмета на Шумен проф. Христо Христов, който ги приветства за достойното представяне на града и България...

публикувано на 09.07.24 в 14:00

Хор „Родни звуци“ на върха

Смесен хор „Родни звуци“ към НЧ „Добри Войников-1856“ с диригент проф. д-р Николай Андриянов и корепетитор Ваня Джамбазова се завърна след успешно участие в престижния Международен хоров фестивал „Ние пеем“ в Рим. Под нестихващите аплодисменти на публиката хорът изпълни произведения от български автори, както и творби от световната класика...

публикувано на 09.07.24 в 13:30

Пак обследват рухналата къща

Ново обследване на рушащата се къща на ул. „Цар Освободител“ 125 ще определи дали улицата да бъде отворена за движение. Това обяви пред Радио Шумен кметът проф. Христо Христов.  Днес той е издал заповед за повторно обследване, за да стане ясно точното състояние на сградата след вчерашното рухване и отново да бъдат набелязани мерки.  „За съжаление..

публикувано на 09.07.24 в 12:39

Пожар изпепели 100 дка пшеница

100 декара пшеница са изгорели в пожар в житен блок в землището на Смядово. Сигналът е приет около 16:30 часа вчера. Това съобщават от шуменската полиция. На място са изпратени противопожарни екипи от  Велики Преслав и Шумен, на помощ са се притекли и доброволци от Доброволното формирование в Смядово.  По данни на собственика на житния масив,..

публикувано на 09.07.24 в 11:27

Заловиха крадци на пари и злато

Установени и задържани са извършители на две кражби – в Смядово и в село Златна нива. Това съобщават от шуменската полиция. Сигнал за извършена кражба на пари от частен дом в Смядово е приет на 5 юли в следобедните часове. 51-годишна жена съобщила, че от жилището й липсва сумата от 1600 лева и 200 швейцарски франка, които били оставени върху нощно..

публикувано на 09.07.24 в 11:09

Мъж пострада на пътя

71-годишен мъж е пострадал при инцидент на бул. “Велики Преслав“ в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Произшествието е станало малко след 13:00 часа. 71-годишният мъж се движил с индивидуално електрическо превозно средство в кв. "Дивдядово". При извършване на маневра завой на ляво отнел предимството на водач на лек автомобил "Шкода Октавия“..

публикувано на 09.07.24 в 10:59