Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Бакалова става супергерой

Мария Бакалова, Лос Анджелис, 13 март 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата от "Борат 2" Мария Бакалова става част от супергеройската вселена на "Марвел", пише сп. "Върайъти".

Българската актриса ще бъде част от актьорския състав на "Пазителите на Галактика 3", който включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел и Дейв Батиста. Все още не е ясно каква ще бъде ролята на самата Бакалова в лентата, която трябва да излезе по кината на 5 май 2023 г.

Режисьор и сценарист на третата и финална част от "Пазителите на Галактиката" е Джеймс Гън.

"Да, да, да, добре, предполагам, че трябва да бъда изненадан, че ви отне толкова време. Мария Бакалова е невероятна", написа Гън в понеделник в Туитър, където публикува съобщение на "Дедлайн Холивуд", че българката ще има ключова роля в новия филм.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Уникален печат от първопрестолна Плиска

Уникален оловен печат oт 9 –10 век откриха археолози във външния град на първата българска столица Плиска. На задната му страна има изображение на Богородица с порасналия вече Младенец. Досега не е намирано подобно изображение. На лицевата страна на печата е изобразен хълмът на Голгота и кръст с надпис „Господи, помагай на Петър“. Предполага се,..

публикувано на 27.08.24 в 13:08

Находки в древния Мисионис

Над 150 предмета, като преобладават тези от Второто българско царство, са открили археолозите на късноантичния и средновековен град Мисионис. Най-много са металните находки – стрели, бойни топки, части от въоръжение. Това е една от най-добре запазените крепостни стени в България, обявиха ръководителят на разкопките Стефан Иванов и научният..

публикувано на 27.08.24 в 12:36

Старт на сезона

С премиерата на постановката „Опит за летене“ по Йордан Радичков на 13 септември започва новият творчески сезон на Драматичния театър „Сава Огнянов“ в Русе.  Режисьор е Недялко Делчев. В спектакъла участва почти цялата трупа на русенския драматичен театър, като гост е актьорът Алексей Кожухаров. Касата на театъра в Русе е с работно време от 10:00 до..

публикувано на 27.08.24 в 08:45

Трети ден "Речни ноти"

Международният конкурс за млади изпълнители "Речни ноти" завършва в Тутракан. Финалът е от 19:30 ч. тази вечер в Амфитеатъра. „Война на гласовете” ще определи носителите на Гран При и на наградата на кмета на Община Тутракан, след което са награждаването на победителите в различните възрастови групи и категории и галаконцертът. Припомням, че..

публикувано на 25.08.24 в 10:49

Засвириха речните ноти

Международният конкурс за млади изпълнители "Речни ноти" ще бъде открит днес в Тутракан и ще продължи до 25 август.  Участие в 23-тото издание на конкурса са заявили над 200 изпълнители от България, Казахстан и Полша. След предварителна селекция, до втория присъствен етап са допуснати 80 от тях.  Те са разпределени в три категории –..

публикувано на 23.08.24 в 09:54

Започва "Преслав по ноти"

Тази вечер в центъра на Велики Преслав започват музикалните събития под надслова на утвърдилата се вече културна програма "Преслав по ноти". Тя се открива в края на лятото и продължава през септември. Тази вечер гости на старата столица ще бъдат младите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови.  Концертът е с начален час 19 ч. и ще се състои на..

публикувано на 22.08.24 в 09:40

Творецът Марин Калинов

Книги на Марин Калинов и фотографии, запазили спомени от участието му в живота на НЧ „Напредък-1869“- Шумен са подредени в залата на читалището.  Експозицията е под наслов „Творецът Марин Калинов“ и ни кара да си спомним и да се замислим.  И да почувстваме през словото неговата енергия и чувствителност.  Експозицията се открива точно в деня..

публикувано на 21.08.24 в 16:40