Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избират управител на БКС

Община Велики Преслав
Снимка: Радио Шумен

Управител на комуналната фирма БКС трябва да изберат на заседание днес общинските съветници във Велики Преслав.

След конкурс, проведен през май, са допуснати двама кандидати – Васил Николов и Христо Христов. За да бъде избран един от тях на поста, за него трябва да са гласували над половината от 17-те съветници.

На сесията ще бъде представен финансовият отчет на местната болница. Лечебното заведение завърши 2021 година с печалба от близо 150 000 лв.

Ще бъде изслушан и отчетът за изпълнението на общинската програма „Спорт за всички“ за първите шест месеца на тази година.

Заседанието започва в 13,30 ч. в голямата зала на общинската администрация във Велики Преслав.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Село скочи срещу тежките камиони

Ограничаването на тежкотоварния транспорт в квартал "Мътница" и шуменското село Панайот Волов поискаха жители на областта от Комисията по безопасност на движение. Хората от селото настояват да бъде създаден обходен маршрут, който да предотврати преминаването на тежката техника по улиците "победа" и "Тополи". Според тях, в момента са подложени на..

публикувано на 25.06.24 в 15:56

Готови за пожароопасния сезон

Община Шумен е в пълна готовност за пожароопасния сезон, стана ясно на редовно заседание Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на общината.  Началникът на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Шумен комисар Красимир Колев оцени риска за възникване на пожари в момента като висок, но отчете..

публикувано на 25.06.24 в 15:06

Чешми с негодна вода за пиене

Само водата от една чешма в Шумен е годна за пиене, съобщават от РЗИ след направени изследвания през изминалата седмица. Това е втората чешма по пътя с. Лозево.  С отклонения в микробиологичните показатели са чешмите до парк „Кьошковете”; на кръстовището на ул. „Тетово“ и ул. „В. Левски“ (срещу Томбул джамия); на ул. „Янко Сакъзов”; на Бабешкия..

публикувано на 25.06.24 в 13:50
Община Шумен

Махат незаконни строежи

10 са незаконните строежи, които е премахнала община Шумен през последната една година, отстранени са и 6 преместваеми обекта. Това съобщи днес зам.-кметът в оставка арх. Николай Симеонов.  За последните 12 месеца има заведени 120 преписки по сигнали на граждани. От тях приключилите са 78. 14 са издадените констативни актове за установени..

публикувано на 25.06.24 в 13:45

Танцьори с награда при кмета

Ансамбълът за народни песни и танци "Шумен" беше удостоен със специалната награда в категория "Любителски танцови състави и ансамбли с възраст на участниците 13-18 години" и се нареди в „Топ 10 Български танцов фолклор 2024“. Отличието се връчва за танца "Наигра ли се, любе ле" по музика на Георги Андреев и хореография на проф. Катя Кайрякова...

публикувано на 25.06.24 в 13:20

Мият казаните с лавандулова вода

Започва миенето на контейнерите за битови отпадъци тип „бобър“ в община Шумен. От началото на следващата седмица всичките около 1200 съда ще бъдат измити и обезмаслени, а след това ароматизирани с лавандулова вода. Такава вода ще се добавя и при оросяването на града. Това съобщи управителят на ОП „Чистота“ Радослав Кърджиев. "Измиването ще премине..

публикувано на 25.06.24 в 12:56

Втори заместник-кмет напуска Христов

Заместник-кметът по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов напуска екипа на кмета проф. Христо Христов. Това потвърди самият той на брифинг днес. Причините са лични, заяви той и отказа подробности. "Има проблем с кадровото обезпечаване в ресора ми и дирекцията, която ръководя. Но са напуснали само двама - трима. Няма масово..

публикувано на 25.06.24 в 11:17