Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Партията на Стефан Янев готова за избори

Снимка: БГНЕС

Съществуващата безпринципност в работата на правителството доведе да неговото сваляне, заяви в ефира на Радио Шумен генерал Стефан Янев – председател на партия „Български възход“, бивш служебен премиер и бивш министър на отбраната. Според него видимо е било, че коалиционното споразумение не можеше да се превърне в управленска програма, която да създаде обща политика.

Стефан Янев не пожела да се ангажира с прогноза какво ще се случи при завъртането на парламентарната рулетка, защото като обикновен гражданин не познавал динамиката в отношенията между партиите.

Създаването на партията „Български възход“ е провокирано от запълване на липсата на връзка между партиите и гражданското общество, каза още Стефан Янев. По думите му в много случаи политиците се обръщат към хората само преди избори и след това ги забравят.

Амбицията на „Български възход“ е да създаде усещането, че гражданите са представлявани във властта. „Ние сме партия на българския народ, а идеологическият ни профил е свързан с националния консерватизъм, защото определяме като основен приоритет реализирането на националните интереси за утвърждаване на България като национална държава", допълни Стефан Янев.

Той не е изненадан от социологическите агенции, които отчитат влизането на „Български възход“ в парламента още преди учредяването на формацията. Партията е готова за предсрочните избори.

По темата за ветото на Република Северна Македония генерал Янев заяви, че има намесени много емоции. Според него трябва да се отчита фактът, че с Република Северна Македония ще бъдем съседи и в бъдеще и трябва да се намери правилният начин отношенията ни да бъдат позитивни и за гражданското общество, и за икономиката.

Още подробности може да чуете в прикачения файл.
По публикацията работи: Миглена Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дърва за огрев навреме

От 82 до 93 лв. за пространствен кубик е цената на дървата за огрев, които жителите на Североизточна България могат да си заявят в горските стопанства по местоживеене. В шуменските села Климент, Велино, Ветрище и Салманово записването за дърва за огрев продължава, макар и на места населението да е недоволно от забавянето и високата цена. Като..

публикувано на 01.07.22 в 13:47

Спасиха птици и зайци от огъня

Огнеборци от Велики Преслав спасиха вчера при пожар в стопански постройки на ул. "Раковски" в града 120 птици и зайци, както и две сгради, съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожара е получен в 19:41 часа вчера. Към мястото на произшествието е тръгнал екип на РСПБЗН-Велики Преслав. Установено било, че пламъците тръгнали след късо..

публикувано на 01.07.22 в 11:04

Хлапета обраха възрастен мъж

Две момчета на 12 и 13 години от Шумен са обрали възрастен мъж в болницата, съобщават от шуменската полиция. Сигнал за кражба на 200 лева е приет в ранните следобедни часове на 29 юни. 76-годишен мъж от Шумен съобщил, че докато седи на пейка в района на шуменската болница, две момчета са откраднали парите от джоба на ризата му.  При незабавно..

публикувано на 01.07.22 в 10:11

Обсъждат бюджет 2021

Общественото обсъждане на касовото изпълнение на бюджета на Община Шумен към 31 декември 2021 г. ще се състои на 8 юли, петък, от 16.00 часа в зала 363 на общината. От общинската администрация канят граждани и заинтересовани лица да се включат в дискусията. Всички материали за касовото изпълнение на бюджета са качени на официалния уеб сайт..

публикувано на 01.07.22 в 08:57

Мият шуменските улици

За първи път от 7-8   години шуменската улица "Бели Лом" беше основно почистена и измита. "Обработихме повече от 200 метра", каза за Радио Шумен директорът на Общинското предприятие "Чистота" Евгений Цанков. Миенето на улиците в целия град ще продължи в средата на юли след поставянето на всички нови контейнери за смет в южната част на..

публикувано на 30.06.22 в 16:12

Изкуство и вино в Плиска

Древна история, съвременна култура и класни вина ще съчетае пилотното издание на празника „Любородие –изкуство и вино“, който организира Сдружение "Клуб Плиска" в първопрестолния град. Инициаторите поставят началото на събитие, което ще се прерасне във фестивал, за да популяризира региона и да засили контактите с други първи столици от Европа,..

публикувано на 30.06.22 в 14:24

Отвориха дверите на съкровищницата

Зала "Съкровищница" в Регионалния исторически музей в Шумен е обновена със средствата на културния институт. На откриването тази вечер директорът Даниел Руменов благодари на всички, които са участвали в създаването на новата експозиция. Сред тях е и дизайнерското студио "Love 2 Design". С него музеят работи по създаването на новите експозиции "Праистория"..

обновено на 30.06.22 в 13:28