Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Здравен кабинет на колела

Снимка: Pixabay

Подвижна лаборатория за онлайн консултации с лекар организира неправителствената организация „Амалипе“.

Оборудваният с медикаменти и с техника за профилактични прегледи училищен автобус обикаля населените места и предоставя онлайн консултации с лекари. Автобусът изпълнява и ролята на мобилна цифрова просветителна лаборатория, в която се организира здравно обучение.

 Лабораторията отваря врати в 13 часа в двора на Средно училище „Трайко Симеонов“ в Шумен.

Целта е да се повиши здравната култура и ангажираността към собственото здраве на социално слаби от област Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

55 одобрени проекта

55 са одобрените проекти за финансиране от фонд „Култура“, съобщиха от Община Шумен. Проектните предложения ще бъдат реализирани със средства от близо 60 000 лева от общинския фонд. В обявената сесия по двете направления „Творчески Шумен – 2022“ и „Детско и младежко творчество“ бяха подадени общо 73 проекта. По направление „Творчески Шумен..

публикувано на 04.07.22 в 16:30

Проблемите на дърводобива

Общините, собственици на гори, да съдействат с дърва за огрев за нуждите на населението. Това каза заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов на поредна работна среща с държавните предприятия, която се състоя в Североизточно държавно предприятие. „Търсим баланса между предлагането от държавните и общинските гори при снабдяването на..

публикувано на 04.07.22 в 15:25

Помощта няма да стигне до бедните

Държавната помощ от 25 стотинки за литър гориво няма да стигне до най-уязвимите групи, каза за Радио Шумен Георги Манушкин, член на управителния съвет нa Acoциaциятa нa пpoизвoдитeлитe, внocитeлитe, тъpгoвцитe и пpeвoзвaчитe нa гopивa в Бългapия. Той обясни, че за да заработи мярката, обещана от правителството, всеки търговец, който иска да работи..

публикувано на 04.07.22 в 15:10
ВиК - Шумен

Нов шеф на ВиК - Шумен

Емил Дончев Томов е новият управител на ВиК - Шумен. Това съобщиха от Българския ВиК холдинг. Досегашният управител Жанета Панайотова ръководи водното дружество от декември 2019 г., когато замени на поста стария управител Илиян Илиев. Рокадата бе извършена днес на заседание на Общото събрание на дружеството. Емил Томов е строителен..

публикувано на 04.07.22 в 13:44

Гласовете на уязвимите

Метод, чрез който да се чуе гласът на най-уязвимите хора, засегнати от процеса на деинституционализация, е разработен и приложен по проект, изпълняван от сдружение „Еквилибриум“. Обучени да работят по него са 20 представители на различни доставчици на социални услуги от 5 области в страната, сред които и Шумен. Това заяви за Радио Шумен Галя..

публикувано на 04.07.22 в 13:08

Без туристически визи за Русия

Туристически визи за Русия от България не се издават към този момент. На практика така се спира възможността да се пътува по всякакъв начин от страна на българските граждани. Посолството на Руската федерация издава само визи за преки роднини, научи БНР. Няма информация ще дали това ще се промени в близките седмици.

публикувано на 04.07.22 в 12:53

Качулки "ловиха" опасни бандити

С демонстрация за задържане на опасни престъпници, обезвреждане на автомобили и участие на следови кучета в разкриване на престъпление премина отбелязването на професионалния празник на служителите на МВР в Шумен днес. Награди и отличия за спортни постижения получиха полицаи, пожарникари от Шумен, Каолиново, Нови пазар и Велики Преслав...

публикувано на 04.07.22 в 11:31