Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Свлачище по пътя за паметника

7
Снимка: Радио Шумен

Временна организация на движението беше въведена по панорамния път към паметник „Създатели на българската държава в участъка над чешма Фатмаджика в Шумен. Това се налага заради активизирано свлачище в следствие на дъждовете през миналата седмица.

Падналата земна маса подкопа банкета на сантиметри от пътното платно. Шофьорите трябва да преминават с повишено внимание по пътя, защото през целия ден ще се кастрят клони на дървета, за да се освободи достъп на екипите, които ще извършват укрепване на пропадналия участък.

На 50 метра по-нагоре от новото свлачище има друго, което от години причинява щети по пътната настилка. За него общината също нееднократно е подавала искания до държавата за авариен ремонт.

По публикацията работи: Радослав Генчев

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дърва за огрев навреме

От 82 до 93 лв. за пространствен кубик е цената на дървата за огрев, които жителите на Североизточна България могат да си заявят в горските стопанства по местоживеене. В шуменските села Климент, Велино, Ветрище и Салманово записването за дърва за огрев продължава, макар и на места населението да е недоволно от забавянето и високата цена. Като..

публикувано на 01.07.22 в 13:47

Спасиха птици и зайци от огъня

Огнеборци от Велики Преслав спасиха вчера при пожар в стопански постройки на ул. "Раковски" в града 120 птици и зайци, както и две сгради, съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожара е получен в 19:41 часа вчера. Към мястото на произшествието е тръгнал екип на РСПБЗН-Велики Преслав. Установено било, че пламъците тръгнали след късо..

публикувано на 01.07.22 в 11:04

Хлапета обраха възрастен мъж

Две момчета на 12 и 13 години от Шумен са обрали възрастен мъж в болницата, съобщават от шуменската полиция. Сигнал за кражба на 200 лева е приет в ранните следобедни часове на 29 юни. 76-годишен мъж от Шумен съобщил, че докато седи на пейка в района на шуменската болница, две момчета са откраднали парите от джоба на ризата му.  При незабавно..

публикувано на 01.07.22 в 10:11

Обсъждат бюджет 2021

Общественото обсъждане на касовото изпълнение на бюджета на Община Шумен към 31 декември 2021 г. ще се състои на 8 юли, петък, от 16.00 часа в зала 363 на общината. От общинската администрация канят граждани и заинтересовани лица да се включат в дискусията. Всички материали за касовото изпълнение на бюджета са качени на официалния уеб сайт..

публикувано на 01.07.22 в 08:57

Мият шуменските улици

За първи път от 7-8   години шуменската улица "Бели Лом" беше основно почистена и измита. "Обработихме повече от 200 метра", каза за Радио Шумен директорът на Общинското предприятие "Чистота" Евгений Цанков. Миенето на улиците в целия град ще продължи в средата на юли след поставянето на всички нови контейнери за смет в южната част на..

публикувано на 30.06.22 в 16:12

Изкуство и вино в Плиска

Древна история, съвременна култура и класни вина ще съчетае пилотното издание на празника „Любородие –изкуство и вино“, който организира Сдружение "Клуб Плиска" в първопрестолния град. Инициаторите поставят началото на събитие, което ще се прерасне във фестивал, за да популяризира региона и да засили контактите с други първи столици от Европа,..

публикувано на 30.06.22 в 14:24

Отвориха дверите на съкровищницата

Зала "Съкровищница" в Регионалния исторически музей в Шумен е обновена със средствата на културния институт. На откриването тази вечер директорът Даниел Руменов благодари на всички, които са участвали в създаването на новата експозиция. Сред тях е и дизайнерското студио "Love 2 Design". С него музеят работи по създаването на новите експозиции "Праистория"..

обновено на 30.06.22 в 13:28