Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Благодарност от гребците

Снимка: Община Русе

"Признателен съм на Община Русе и всички русенци за топлото посрещане на нашите спортисти“. Това заяви на среща с кмета Пенчо Милков днес президентът на украинската федерация по кану-каяк Игор Сливински.

На 22 март 47 състезатели и треньори от украинския национален отбор бяха настанени в общинския хостел при язовир Николово. Когато войната в родината им започва, юношите са на лагер в Турция и завръщането им в Украйна става невъзможно. Със съдействието на русенския клуб по кану-каяк „Локомотив“, доброволци, дарители и общинската администрация спортистите останаха в Русе до началото на юни.

От днес до 28 юни гребците участват на Европейското първенство в Белград.

„Русе ще има своя отбор в това първенство, макар и съставен от украински деца. Това са младежите, които тренираха при нас, за които се грижихме и подкрепяхме няколко месеца. Градът ни вече е емоционално свързан с  тях“, каза кметът Пенчо Милков.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лятна академия за деца

Откриха Университетска лятна академия за деца „В чудния свят на растенията” в Русе. Ще се обучават над 25 деца от различни възрасти. В рамките на две седмици децата ще имат възможността да научат повече интересни и любопитни факти за растенията и за научно-изследователските лаборатории на Университета, да засадят растения на..

публикувано на 04.07.22 в 12:12

Откриха тунинг фестивала „Маска“

Официалният старт на шестото издание на международния тунинг фестивал „Маска“ бе даден днес на полигона на ДЗС в Русе. Началото бе съпроводено с различни атракции, като очаквано най-голям интерес привлече дрифт шоуто, а по същото време в близост се провеждаше и офроуд състезание. Участници и публика ще имат възможност да разгледат тунинг..

публикувано на 02.07.22 в 15:02

Защитена местност на Дунава

Нова защитена местност „Есетрите - Ветрен” е обявена в участък от река Дунав. Така се цели опазването на местообитанията на критично застрашени и уязвими видове риби, които предпочитат за място на размножаване каменисти терени с бързо течение на реката. Територията е в землището на село Ветрен, община Силистра. В границите на защитената местност се..

публикувано на 30.06.22 в 08:14

Нова е-система в Общината

Нова система за управление на опашките заработи в информационния център на Община Русе. Това съобщиха от общинската администрация . Клиентският терминал е оборудван с уред за издаване на билети, високоговорител за обявяване на следващия клиент, комбиниран екран на мястото за изчакване и екрани на всяко гише. Системата извежда и информация за..

публикувано на 29.06.22 в 11:47

Ден на река Дунав

С поредица от събития Община Русе ще отбележи на 29 юни - Ден на река Дунав. Тази година мотото на националната кампания е „Открий Дунав“. Денят на река Дунав се отбелязва на датата, на която в София е подписана Конвенцията за опазване на реката. Мисията на празника е чрез различни инициативи и събития да покаже значението ѝ за обществото и да..

публикувано на 29.06.22 в 11:24

Две катастрофи край Русе

Две катастрофи на едно и също място в рамките на няколко часа затрудниха движението по пътя Русе - Бяла, в района на село Тръстеник, тази сутрин, съобщи БНТ. Няма пострадали. Според първоначалната информация, първият инцидент е станал около 6 часа сутринта, при който е изгоряло ремаркето на румънски ТИР. Шофьорът е реагирал навреме и е успял..

публикувано на 29.06.22 в 10:04

Обновиха детска площадка

Детската площадка на открито бе обновена в ценовското село Караманово. Поставени са нови уреди за игри и занимания, а на площ от 110 квадратни метра е подменена настилката с плочи с ударопоглъщащо покритие. Финансирането на ремонтните дейности е по проект „Ромакт“ от Програмата на Съвета на Европа и от бюджета на община Ценово.

публикувано на 28.06.22 в 13:41