Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кипят летни ремонти

Снимка: Община Търговище

Продължават ремонтите на парковата и уличната инфраструктура в Търговище.

В момента екипи на общинското предприятие БКС обновяват 500 кв. м от южния тротоар на ул. "Трети март". Предстои ремонт и на тротоарите на ул. "Спиридон Грамадов", като преди това корените на старите дървета ще бъдат фрезовани със специализирана техника.

Работи се и в парка „Юкя“. Обособява се амфитеатрално пространство по подобие на това в парка "Роден кът". Ремонтират се стълбите на входа на парка, от страната на ул. "Стефан Караджа". Предстои да се довърши и ремонтът на главната алея, като настилката ще бъде от Т-образни павета.

Дейностите се извършват от общинското предприятие „Флора“.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова
ВИЖТЕ ОЩЕ

С удължено работно време

Центърът за административно обслужване (ЦАО) на Община Търговище е с ново работно време от днес, 4 юли. Сутрин ще отваря от 8 ч. и ще затваря в 17.30 ч. Удължаването на работното време на центъра в Търговище е заради удължаването на времето, в което гражданите могат да заявяват административни услуги.  

публикувано на 04.07.22 в 11:06

Среща с отличници

За четвърта поредна година кметът на Търговище Дарин Димитров разговаря със зрелостниците, завършили средното си образование с отличие. На срещата присъстваха над 70 абитуриенти. „Уверен съм, че всички вие ще продължите да бъдете отличници както в следващия етап на обучението си, така и в живота. Именно от добри млади хора като вас имат нужда..

публикувано на 01.07.22 в 13:42

Променят общинска наредба

До 31 декември да бъде срокът за подаване на декларации за освобождаване от таксата за битови отпадъци за необитаемите имоти. Това предвижда проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услуги, публикуван от Община Търговище. За тази година са подадени 769 декларации за освобождаване от таксата. От общинската администрация..

публикувано на 30.06.22 в 12:17

Подкрепят местни инициативи

Общинският съвет в Търговище одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа на местни инициативи. Първата сесия за кандидатствате се очаква да бъде обявена в средата на юли след изтичане на законовите срокове за обжалване на решението. На конкурсен принцип гражданите ще могат да кандидатстват за отпускане на до 2500 лв. за дейности,..

публикувано на 30.06.22 в 10:12

Нова услуга за специални деца

Дневен център предлага грижа и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства от Търговищка област. Новата социална услуга е по проект „Готови за света“ на общинската администрация. Стойността му е 1 млн. и 200 хил. лв. От тях над 1 млн. лв. са осигурени по линия на Европейския социален фонд и близо 200 000 лв. – национално съфинансиране...

публикувано на 30.06.22 в 08:37

Косят храсти по пътищата

Машинно и ръчно косене на банкетите по общинските пътища извършва Общинското предприятие БКС в Търговище. В момента се работи по направлението Бряг - Съединение - Бистра - Голямо Соколово. До средата на юли трябва да бъдат обработени всички 250 км от общинската пътна мрежа, съобщават от общинската администрация в Търговище.

публикувано на 28.06.22 в 14:51

Грижа за деца с увреждания

Дневен център за подкрепа за деца и младежи с увреждания и техните семейства заработи в Търговище. Социалната услуга е безплатна и ще се предоставя от общинската администрация по проект, финансиран от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщиха ръководителят на проекта Олга Иванова и управителят на Дневния център..

публикувано на 28.06.22 в 13:34