Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар остави семейство без дом

7
Снимка: Радио Шумен

Жители на каспичанското село Златна нива започнаха дарителска кампания, за да помогнат на семейство в беда.

Пожар изпепели къщата на четиричленно семейство от безработни. От цялата покъщнина са останали две одеала и няколко летни дрехи. Селото не за първи път се обединява около каузи и кметът Ивайло Пенев е уверен, че и сега ще могат да помогнат.

Късо съединение в старата електрическа мрежа на кирпичената къща е причина за пожара. За късмет в този момент е нямало никой в дома, но щетите от огъня са трудно поправими. От дома са останали само стените. Съседите видели пушек, а след това и огънят, който бързо обхванал къщата.

Григор и Мила сега са при близки. И двамата са безработни, имат и заболявания.

Кметът на селото Ивайло Пенев е подел дарителска кампания. Публикацията в социалната мрежа вече е достигнала до над 13 000 души. Хората в селото са започнали да събират средства, готови са и да работят по възстановяването на къщата.

„Съставена е комисия, която ще следи изразходването на средствата“, каза кметът на Златна нива Ивайло Пенев. Селото не за първи път се обединява, за да помага. „Имаме цяла общност от жители на с. Златна нива, които работят в Нидерландия. Оттам също очакваме, че и този път ще помогнат“, допълни кметът.

Сметката е публикувана на Фейсбук страницата на селото. Има я и в една от снимките под публикацията на Радио Шумен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Искам да уча

До 31 юли младежи от уязвими групи могат да подадат документи за финансиране от фонд „Искам да уча“.  Фондът е създаден през 2022 година от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и по него могат да кандидатстват млади хора, ненавършили 26 години, с ниски доходи и със среден успех от предходната година не по-малко от добър 4.50...

публикувано на 17.07.24 в 14:08
Архив

Изграждат STEM среда

Четири проекта за изграждане на училищна STEM среда са одобрени за Шуменска област. Това съобщават от Министерството на образованието и науката.  Само една от разработките е за областния град. Професионалната гимназия по икономика в Шумен получава малко над 363 000 лева.  Двойно по-малка е сумата за Средното училище „Черноризец Храбър“ във..

публикувано на 17.07.24 в 13:49

Памет за Левски

187 години от рождението на Апостола на свободата и 146 години от освобождението на град Шумен ще бъдат отбелязани с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Честването в четвъртък, 18 юли, ще започне от 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне“ с панихида за загиналите за освобождението на България и молебен за здраве..

публикувано на 17.07.24 в 12:36

Пазители на сферата

Фондация „Подобри“ обявява доброволческата мисия „Младежка сфера". Събитието започна днес в младежкото пространство до хотел „Шумен“, а целта е да запознае обществеността с дейностите и предизвикателствата, пред които се изправят екипът и доброволците, които се грижат за сферата.  По време на инициативата младежи имат възможността да участват в..

публикувано на 17.07.24 в 12:19

Спецакция в Шуменско

Близо 300 растения от вида на конопа са намерени от полицията в частен дом в село Цани Гинчево, обитаван от 48-годишен мъж. Това е станало в рамките на специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в област Шумен. В хода на същата акция в частен имот във Велики Преслав криминалисти открили и иззели самоделен пистолет.  В жилище в..

публикувано на 17.07.24 в 12:03

Кола изгоря на пътя

Лек автомобил "Мерцедес" е унищожен при пожар тази нощ, съобщават от шуменската полиция. При прибиране от произшествие в село Близнаци около 00:20 часа противопожарният екип забелязал мерцедесът да гори на пътното платно между селата Хитрино и Сливак.  По данни на водача, по време на движение от двигателния отсек започнал да излиза дим, а малко..

публикувано на 17.07.24 в 11:19

Закани за убийство

68-годишна жена подала сигнал в полицейското управление в Шумен вчера, че получила закана за убийство.Това съобщават от шуменската полиция. По нейни данни, това е станало на 13 юли в частен дом в село Добри Войниково. Заплахите и заканите към нея били отправени от 45-годишен мъж, неин племенник. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 17.07.24 в 11:11