Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нова е-система в Общината

Снимка: Община Русе

Нова система за управление на опашките заработи в информационния център на Община Русе. Това съобщиха от общинската администрация.

Клиентският терминал е оборудван с уред за издаване на билети, високоговорител за обявяване на следващия клиент, комбиниран екран на мястото за изчакване и екрани на всяко гише. Системата извежда и информация за предоставянето на услуги за всяко работно място.

Средно по 200 души на ден минават през Центъра за административно обслужване на Община Русе. Очаква се новата система да подобри обслужването на клиентите, като се ускори работата на 10-те действащи гишета.


По публикацията работи: Ивелина Иванова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на Военноморските сили

В Русе започват тържествата по случай 143-тата годишнина от създаването на Военноморските ни сили. Създаването на Дунавската флотилия през 1879 г. в Русе поставя началото на Българския военен флот и това е причината и съвременните Военноморски сили всяка година да отдават почит към люлката на морячеството. Богатата тържествена програма..

публикувано на 08.08.22 в 08:37

Улици без вода в Русе

От 8:30 до 16:00 ч. днес ще бъде нарушено нормалното водоподаване на абонатите по русенските улици „Македония“, „Петрана Обретенова“, „Васил Кънчев“ и „Лом“, в участъка от ул. „Македония“ до ул. „Миния-Енос“. Информацията е от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

публикувано на 08.08.22 в 07:26

Председател на РИК за четвърти път

Без пълен консенсус завършиха консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе. Представителите на политическите формации се обединиха единствено около предложението за председател – ръководният пост отново ще се заема от юриста Милена Хинкова, издигната от „БСП за България“. На последните три парламентарни вота именно тя оглавяваше..

публикувано на 06.08.22 в 15:39

Строг контрол на трафика

Със съгласуване на действията и контрол на трафика на тежкотоварни автомобили от Капитан Андреево до Дунав мост може да се намалят струпванията на тирове край Русе. Това съобщи при посещението си в крайдунавския град служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.  Той се запозна на място със ситуацията относно засиления трафик на..

публикувано на 05.08.22 в 16:46

Пияни и дрогирани на съд

87 дела срещу пияни или дрогирани шофьори са приключени през първите 7 месеца на годината в Районния съд в Русе. 77 от водачите са признали вината си и са сключили споразумения. Други 7 ще търпят ефективно наказание лишаване от свобода, а останалите са с условни присъди. Почти всички обвиняеми са осъдени да заплатят и глоби – между 190 и..

публикувано на 05.08.22 в 15:41

Вицепремиер с визита в Русе

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети днес Русе. Той ще се запознае на място с проблемите, които създава засиленият трафик на тирове към Дунав мост. От 14:30 часа е предвидена среща в Областната администрация в Русе. В нея ще участват областният управител Анатоли Станев, представители..

публикувано на 05.08.22 в 09:01
Електрическа тротинетка

Акция "Тротинетка" на пътя

Засилен контрол на движението на електрически тротинетки ще има от днес в Русе. В специализирана операция ще участват екипи на „Пътна полиция" и Специализирано звено “Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ към Община Русе. Проверките са в резултат на зачестилите пътни инциденти с участието на електрически превозни средства. Само за ден в..

публикувано на 04.08.22 в 15:00