Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ искат нов председател

Снимка: prb.bg

Парламентарната група на ГЕРБ настоява веднага да бъде изслушан в парламента министърът на енергетиката Александър Николов заради решението на Конституционния съд, който обяви избора на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране за противоконституционен.  Депутатът Десислава Атанасова призова за спешно приемане на процедури за избор на нов председател на енергийния регулатор. По думите й решението на Конституционния съд означава, че всички решения на комисията за енергийно и водно регулиране в този състав могат да бъдат оспорени от всяка заинтересована страна. Според нея това означава колапс за българската енергетика, каза Десислава Атанасова.

Народното събрание избра за председател на комисията Станислав Тодоров на 9 февруари тази година. От комисията съобщиха, че Тодоров ще даде брифинг в 15 ч. днес.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

В понеделник ще е предимно ясно, до обяд – слънчево, но сутринта на места ще има условия за намалена видимост или ниска облачност и в крайните югоизточни части на района не е изключено за кратко да превали. Следобед ще се увеличат средната и високата облачност, но валежи са по-малко вероятни. През нощта ще духа слаб северен вятър, а през деня –..

публикувано на 25.08.24 в 14:23

Родители в подкрепа на промените в ЗПУО

Тридесет и осем  родителски организации от цялата страна се обявиха в подкрепа на промените в Закона за предучилищно и училищно образование (ЗПУО), които бяха приети с голямо мнозинство от Народното събрание.  Радио Шумен припомня, че промените забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата и детските градини. В..

публикувано на 25.08.24 в 13:06

Слънце и облаци в неделя

Температурите в Североизточна България в 6 часа тази сутрин са: 15 градуса в Търговище, 18 – в Русе и Силистра, 19 – в Разград. В Шумен измерената температура е 14 градуса, атмосферното налягане е 990 хектопаскала – малко по-високо от средното за месеца, следобед слабо ще се понижи. Относителната влажност на въздуха е 79%. Днес ще..

публикувано на 25.08.24 в 07:28

Времето в събота

20 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, влажността на въздуха е 95 %.  23 градуса е в Русе и Силистра, 21 – в Разград и 18 градуса в Търговище.  И днес ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по- късно ще се появи слаб вятър от изток- североизток. Максималните..

публикувано на 24.08.24 в 06:20
Архив

Борисов иска магистрала за 3 години

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети магистралата „Русе-Бяла-Велико Търново“. Символичната първа копка на участъка беше направена в началото на декември миналата година от служебния министър Андрей Цеков.   „Можете да кажете на хората в Търново, Бяла и Русе, че в момента ние си търсим партии за споделена отговорност – който иска в..

публикувано на 23.08.24 в 15:42

Драстичен спад на водните запаси

Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология 2024 г. е третата поред суха и гореща година.  Месец юни е бил най-горещият от 1930 г. насам, като тази година засушаването продължава повече от три месеца.  Има спад на водните количества с 87% в Северна България в сравнение с миналата година. Намаление на обемите се отчита и на..

публикувано на 23.08.24 в 13:37

Планово без ток в петък

Профилактика и неотложни ремони на електросъоръженията ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 23 август, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разград ска област  от 09:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Медовене и с. Просторно. В Русе нска..

публикувано на 23.08.24 в 08:53