Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщат маските в Русе

Снимка: БГНЕС

В Русенско влизат в сила частични мерки срещу COVID-19.

Със заповед на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ се въвеждат задължителни маски в лечебните и социални заведения, оптики, аптеки и дрогерии. Препоръчва се спазване на дистанция от метър и половина на местата, където се събират повече хора и работа от вкъщи, ако това е възможно. Носенето на маски в обществения транспорт става задължително.

Мерките влизат в сила от полунощ и ще важат в рамките на следващия месец. Това беше решено на заседание на Областния щаб за борба с коронавируса.

Регионът е преминали в етап 1 от Националния план. Заболеваемостта на 14-дневна база в област Русе се е покачила до 175 души на 100 000 към настоящия момент.

По публикацията работи: Антоний Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дунав мост

Пропускателен режим на Дунав мост

Заради основния ремонт в българския участък на Дунав мост при Русе трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Това напомнят от Главната дирекция „Гранична полиция“. Освен на граничния пункт „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към Граничните контролно пропускателни пунктове: „Силистра“,..

публикувано на 07.09.24 в 11:08

Борово празнува

XVII международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ започва днес в Борово. Двудневната проява е част от тържествата по случай 40-годишнината от обвяването на Борово за град. В музикалната проява ще участват близо 100 индивидуални изпълнители и групи, като сред тях има представители от цяла България, а също и от Румъния. Закриването на..

публикувано на 07.09.24 в 08:51

12 милиона за благоустройство

Над 11 млн. лв. получава община Русе от държавата за рехабилитация и благоустройство на два обекта. Първият проект е общинският път Русе – Николово на стойност 10 908 000 лв. Участъкът е важен и изключително натоварен. Използва се ежедневно от работещите в големите индустриални предприятия в района, както и за връзка до Лесопарк „Липник“. А вторият е..

публикувано на 05.09.24 в 15:34

Златен медалист с награда

Двукратният златен медалист в тласкането на гюле в клас F55 от Параолимпийски игри от Париж през тази година и от Рио де Жанейро през 2016 г. Ружди Ружди бе удостоен със знака на областния управител на Русе Драгомир Драганов. Отличието бе връчено на шампиона за изключителния му принос към развитието и популяризирането на спорта в България. „Този..

публикувано на 05.09.24 в 10:10

Нужни са още пари за операта

Около 6 млн. лева са необходими за довършване на ремонта на пострадалата след пожар преди четири години сграда на Русенската опера, каза директорът на културния институт Пламен Бейков, съобщава БТА. Покривът на Русенската опера отдавна е изграден, а сградата вече е укрепена.  "Има проведена обществена поръчка и избран изпълнител за оборудването на..

публикувано на 05.09.24 в 08:51

Отиде си ректорът на РУ

На 62-годишна възраст почина проф. д-р инж. Пламен Кангалов - ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, съобщават от пресцентъра на висшето училище.  Проф. Кангалов е член на редица наши и чужди организации и редколегии, а научно-изследователската му работа включва участия в изследователски и образователни проекти и договори. Автор е на над..

публикувано на 04.09.24 в 13:22

Режат опасни дървета

Екипите на ОП „Паркстрой“ ще премахнат днес четири изсъхнали дървета на площад „Свобода“ в Русе. Това съобщават от общината.  Дърветата са оценени като опасни заради лошото им състояние, което може да застраши безопасността на гражданите и инфраструктурата в района. Районът около дърветата ще бъде обезопасен по време на работата. Апелът към..

публикувано на 04.09.24 в 09:12