Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вицепремиер с визита в Русе

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети днес Русе. Той ще се запознае на място с проблемите, които създава засиленият трафик на тирове към Дунав мост.

От 14:30 часа е предвидена среща в Областната администрация в Русе. В нея ще участват областният управител Анатоли Станев, представители на ръководството на Община Русе и на всички компетентни институции, отговорни за справянето с проблема.


По публикацията работи: Велмира Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението

Във връзка с изпълнението на проекта на ВиК за реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи, частично и в рамките на 24 часа ще бъде затворен за движение участък от кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Съединение“. Това съобщиха от местната администрация. Строително-ремонтните дейности ще започнат в 08:00 ч. на 1 октомври..

публикувано на 30.09.22 в 14:58

Абсолвенти в тоги

967 абсолвенти от Русенския университет получиха дипломите си днес. Сред завършващите от випуск 2022 има 23 пълни отличници и 6 първенци на специалности, съобщават от висшето училище. Гости на промоцията на абсолвентите бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев и Негово..

публикувано на 30.09.22 в 12:45

Нощ на учените

Европейска нощ на учените ще се проведе в Русенския университет, съобщават от висшето училище. Инициативата ще продължи през днешния и утрешния ден. Тя се организира всяка година в последния петък на септември. В програмата са включени изложби, дискусии и семинари, демонстрации за професиите на бъдещето, зелените градове, дигитализацията...

публикувано на 30.09.22 в 09:29

Проверки в махали и квартали

Двайсет и четири полицейски екипа участват в специализираната полицейска операция, която се провежда от тази сутрин в област Русе. Това съобщи комисар Димитър Вачков - началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР в Русе. Изградени са временни контролно-пропускателни пунктове в различни населени места, като едно от..

публикувано на 29.09.22 в 13:14

Чистят шахтите

Близо 1200 дъждоприемни шахти в русенските квартали вече са почистени в началото на есенно-зимния сезон. Това съобщиха от общинската администрация. В момента се работи в кв. „Здравец-Север“ 2, в района на Млечната кухня. Поетапното почистване на шахтите и дъждоотводнителната канализация ще продължи по график. Ежедневно работят една..

публикувано на 29.09.22 в 12:05

Хулиган на тротинетка

300 лева глоба наложи съдът на 23-годишен русенец заради непристойно поведение. Съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Това съобщават от русенската полиция. На 27 септември около 04:20 часа на русенската улица „Академик Михаил Арнаудов" полицейски екип забелязал водач на тротинетка, който криволичи по пътното платно...

публикувано на 28.09.22 в 16:14

Деца работят по екопроект

Продължава възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до лесопарк „Липник“ край Русе, а с началото на учебната година се включват ученици и студенти. Дейностите са по проект „Екопътека – аз и ти с грижа към природата“ на дружество „Академик“. Започна полагането на лентова маркировка по маршрута, а утре (29.09.) от 09:00 ч. в лесопарк..

публикувано на 28.09.22 в 13:40