Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ДПС се стяга за избори

Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите.  Централният изборен щаб ще се състои от членовете на ЦОБ на ДПС и оперативния съвет на Младежкото ДПС, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде  БГНЕС.

Приети са правила и критерии за предстоящите избори, каза още Карадайъ.

По публикацията работи: Ивелина Иванова
ВИЖТЕ ОЩЕ
Агенцията за социално подпомагане

Помощите за ученици

Родителите на общо 68 ученици от първи и осми клас е трябвало да възстановят еднократните помощи, които са получили в началото на миналата учебна година. Трима от първолаците и четирима от осмокласниците  не са продължили обучението си през втория срок, а останалите са допуснали 5 или повече неизвинени отсъствия. Ако родителите на тези ученици..

публикувано на 11.08.22 в 15:22

Транспортното министерство ще отговаря за пощите

"Български пощи" отново се връщат под контрола на Министерството на транспорта. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание.  Дружеството беше извадено от структурата на транспортното министерство по времето на министър Николай Събев и попадна под надзора на вицепремиера по ефективното управление Калина Константинова.  Преминаването на..

публикувано на 11.08.22 в 14:48
Община Исперих

С грижа за уличната мрежа

Продължават ремонтите на улици в Исперих. Една част се асфалтират напълно, а други се закърпват и се премахват различни локални проблеми,  съобщиха от Община Исперих.  Полага се чакъл, извършва се фрезоване, подравняване и нивелиране на капаци на ревизионни канализационни шахти и спирателни кранове по платното.  Продължава и изрязването на проблемните..

публикувано на 11.08.22 в 14:36

Проверки за райски газ

Регионалните здравни инспекции незабавно да започнат проверки за въведената забрана за продажба и употреба на райски газ на непълнолетни. Това изиска служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев заради зачестилите случаи на употреба на райски газ. Според Закона за здравето физическата и онлайн продажба на диазотен оксид на непълнолетни е..

публикувано на 11.08.22 в 14:10

Смени по върховете на АПИ

Иво Иванов е новият председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Назначението е подписано от служебния министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Иво Иванов беше директор на Националното ТОЛ управление.  За членове на Управителния съвет на АПИ са назначени Теодора Василева и Николина Чапанова...

публикувано на 11.08.22 в 13:16

Спада заболеваемостта от COVID-19

Намалява двуседмичната заболеваемост от коронавирусната инфекция. Тя падна под 300 на 100 хиляди души за цялата страна.  Covid картата от днес е оцветена в зелено – България е в Етап 1, сочат данните от Единния информационен портал. От Здравното министерство припомнят, че противоепидемични мерки могат да бъдат въвеждани както на областно ниво (след..

публикувано на 11.08.22 в 12:48

Три села без вода

Три населени места в община Каолиново ще останат без вода днес. Причина за това е авария в ел. съоръжения в помпена станция, информират от ВиК – Шумен. Нарушено ще е подаването в Тодор Икономово, Дойранци и Пристое. В съобщението от водното дружество не е посочено колко време ще бъде необходимо за отстраняване на аварията.

публикувано на 11.08.22 в 11:46