Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пияни и дрогирани на съд

Снимка: Радио Шумен

87 дела срещу пияни или дрогирани шофьори са приключени през първите 7 месеца на годината в Районния съд в Русе.

77 от водачите са признали вината си и са сключили споразумения. Други 7 ще търпят ефективно наказание лишаване от свобода, а останалите са с условни присъди.

Почти всички обвиняеми са осъдени да заплатят и глоби – между 190 и 1500 лв., а тези от тях, които са били правоспособни, са лишени от право да шофират за срок до 2 години.

Само по едно от делата водачът е бил непълнолетен. Той е седнал зад волана след употреба на марихуана. Съдът е постановил условна присъда с изпитателен срок.

По публикацията работи: Ивелина Иванова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плуване с кауза

Русенецът Теодор Цветков ще плува 72 часа без прекъсване в езерото на лесопарк "Липник" край Русе. Началото на маратона е от 17:00 ч. Идеята на Теодор Цветков е да покаже безграничната воля на човек и възможностите му във водата. Популяризирането на езерото в лесопарка също е една от целите на плувеца, защото то ще бъде домакин на Световното първенство..

публикувано на 11.08.22 в 14:29
Областна администрация Русе

Един починал с коронавирус в Русенско

59 нови случая на COVID-19 отчитат здравните власти в Русенско през вчерашния ден. Има 2 полжителни проби при деца. През изминалото денонощие са оздравели 69 души, прекарали инфекцията. Един мъж с положителен тест за коронавирус е починал. Активните случаи в област Русе са 341. 59 души са на болнично лечение. Област Русе се нарежда на седмо място в..

публикувано на 11.08.22 в 13:57

Празник на Военноморските сили

В Русе започват тържествата по случай 143-тата годишнина от създаването на Военноморските ни сили. Създаването на Дунавската флотилия през 1879 г. в Русе поставя началото на Българския военен флот и това е причината и съвременните Военноморски сили всяка година да отдават почит към люлката на морячеството. Богатата тържествена програма..

публикувано на 08.08.22 в 08:37

Улици без вода в Русе

От 8:30 до 16:00 ч. днес ще бъде нарушено нормалното водоподаване на абонатите по русенските улици „Македония“, „Петрана Обретенова“, „Васил Кънчев“ и „Лом“, в участъка от ул. „Македония“ до ул. „Миния-Енос“. Информацията е от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

публикувано на 08.08.22 в 07:26

Председател на РИК за четвърти път

Без пълен консенсус завършиха консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе. Представителите на политическите формации се обединиха единствено около предложението за председател – ръководният пост отново ще се заема от юриста Милена Хинкова, издигната от „БСП за България“. На последните три парламентарни вота именно тя оглавяваше..

публикувано на 06.08.22 в 15:39

Строг контрол на трафика

Със съгласуване на действията и контрол на трафика на тежкотоварни автомобили от Капитан Андреево до Дунав мост може да се намалят струпванията на тирове край Русе. Това съобщи при посещението си в крайдунавския град служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.  Той се запозна на място със ситуацията относно засиления трафик на..

публикувано на 05.08.22 в 16:46

Вицепремиер с визита в Русе

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети днес Русе. Той ще се запознае на място с проблемите, които създава засиленият трафик на тирове към Дунав мост. От 14:30 часа е предвидена среща в Областната администрация в Русе. В нея ще участват областният управител Анатоли Станев, представители..

публикувано на 05.08.22 в 09:01