Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кмет срещу поскъпването на водата

Снимка: Радио Шумен

Срещу по-високата цена на водата от 1 август се обяви кметът на Кубрат Алкин Неби. Той заяви, че е подал жалба в Адиминистративния съд – София срещу решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което от началото на този месец абонатите на „Водоснабдяване Дунав“ ще трябва да плащат за кубик вода по 5,30 лева, което е повишение с 1,67 лева. 

Според кмета на Кубрат новата цена е приета за „социално поносима“ от държавния регулатор, без да са взети под внимание социално-икономическата обстановка в страната и възможността на домакинствата да поемат този разход. „Считам, че това ще утежни финансовото състояние на домакинствата. Същевременно, водата остава с много лошо качество“, допълва Алкин Неби. В жалбата си той настоява за спиране изпълнението на решението на КЕВР и за преразглеждането му.

Протест срещу новата по-висока цена на водата имаше тази седмица и в Разград. Беше организирана подписка с искане прокуратурата да подаде протест срещу решението на регулатора.

Цялото изявление на Алкин Неби е публикувано в профила на Община Кубрат във Facebook.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рецидивист на пътя уби мъж и избяга

Досъдебно производство във връзка с тежка катастрофа, довела до смъртта на 56-годишен мъж, води Окръжна прокуратура – Разград, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Водачът причинил катастрофата на пътя Русе -Разград избягал от местопроизшествието, но бил задържан няколко часа по-късно близо до Търговище. При проверката чрез полеви тест е..

публикувано на 04.10.22 в 12:17

Дрогиран погуби мъж в катастрофа

Дрогиран шофьор на камион уби 56-годишен мъж в катастрофа на главния път Русе – Варна, преди Цар Калоян. Това съобщават от разградската полиция. Сигнал за инцидента е подаден преди 10:00 ч. тази сутрин. 42-годишният водач на влекач с прикачено ремарке от Пазарджик ударил със задната част на камиона насрещно движещия се "Мерцедес", шофиран от..

публикувано на 03.10.22 в 13:28

Арест за наркотици

Двама мъже са задържани за притежание на наркотици, съобщават от разградската полиция. Около 13.10 часа на 2 октомври в село Ясеновец е спрян автомобил „Сеат Леон“, управляван от 22-годишен мъж. Извършената проверка на водача с дръг тест установила положителен резултат за амфетамин. При претърсване на автомобила под задната седалка е открито..

публикувано на 03.10.22 в 10:12

Тежка катастрофа отне живот на пътя Русе – Разград

73-годишен мъж загина при тежка катастрофа на пътя Русе – Разград, съобщават от разградската полиция. Около 04.15 часа тази сутрин на входа на село Осенец "МАН" с прикачено полуремарке (празна цистерна) напуска пътното платно на ляв завой и се блъска последователно в три стълба от електропреносната мрежа. По първоначални данни, 61-годишният водач е..

публикувано на 03.10.22 в 09:29

Столетница гласува за по-добра България

100-годишната Радка Делева от кубратското село Тертер днес упражни законното си право да гласува за нови парламент и правителство на страната. Възрастната жена, която отпразнува вековен юбилей на 11 септември в Кубрат, беше придружена от близки и приятели, жители на селото и кметския наместник Николай Иванов. " Нашата столетница ни очакваше с..

публикувано на 02.10.22 в 12:30

Нужна е денонощна аптека

Недостиг на 12 аптеки, 57 магистър-фармацевти и 9 помощник-фармацевти показва анализ на аптечната карта в Разградска област. Документът е приет на заседание с участието на областния управител Драгомир Златев, представители на РЗИ, Здравната каса и регионалната фармацевтична колегия. Като основна потребност в картата е посочена нуждата от..

публикувано на 30.09.22 в 09:51

Първа помощ в общината

Два автоматични външни дефибрилатора получи община Разград в Световния ден на сърцето. Уредите могат да дадат шанс за възстановяване на сърдечен ритъм на пострадали хора, докато пристигне медицинска помощ. Дефибрилаторите са италианско производство. Те са придружени с подробни схеми за ползване, има и звукова сигнализация с указания на..

публикувано на 29.09.22 в 13:58