Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Председател на РИК за четвърти път

Снимка: Областна администрация

Без пълен консенсус завършиха консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе.

Представителите на политическите формации се обединиха единствено около предложението за председател – ръководният пост отново ще се заема от юриста Милена Хинкова, издигната от „БСП за България“. На последните три парламентарни вота именно тя оглавяваше комисията.

За останалите ръководни позиции не беше постигнато съгласие. За секретарското място от „Продължаваме промяната“ предложиха Ангел Стефанов, ДПС номинираха Елиз Халил, а „Възраждане“ – Лиляна Владимирова. Ако исканията им не бъдат удовлетворени, от трите партии ще се борят за някое от заместник-председателките места. Другите две предложения за заместник-председател са от „ГЕРБ-СДС“ – Николай Братованов, и от „Има такъв народ“ – Ина Райчева. 


По публикацията работи: Десислава Спирдонова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението

Във връзка с изпълнението на проекта на ВиК за реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи, частично и в рамките на 24 часа ще бъде затворен за движение участък от кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Съединение“. Това съобщиха от местната администрация. Строително-ремонтните дейности ще започнат в 08:00 ч. на 1 октомври..

публикувано на 30.09.22 в 14:58

Абсолвенти в тоги

967 абсолвенти от Русенския университет получиха дипломите си днес. Сред завършващите от випуск 2022 има 23 пълни отличници и 6 първенци на специалности, съобщават от висшето училище. Гости на промоцията на абсолвентите бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев и Негово..

публикувано на 30.09.22 в 12:45

Нощ на учените

Европейска нощ на учените ще се проведе в Русенския университет, съобщават от висшето училище. Инициативата ще продължи през днешния и утрешния ден. Тя се организира всяка година в последния петък на септември. В програмата са включени изложби, дискусии и семинари, демонстрации за професиите на бъдещето, зелените градове, дигитализацията...

публикувано на 30.09.22 в 09:29

Проверки в махали и квартали

Двайсет и четири полицейски екипа участват в специализираната полицейска операция, която се провежда от тази сутрин в област Русе. Това съобщи комисар Димитър Вачков - началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР в Русе. Изградени са временни контролно-пропускателни пунктове в различни населени места, като едно от..

публикувано на 29.09.22 в 13:14

Чистят шахтите

Близо 1200 дъждоприемни шахти в русенските квартали вече са почистени в началото на есенно-зимния сезон. Това съобщиха от общинската администрация. В момента се работи в кв. „Здравец-Север“ 2, в района на Млечната кухня. Поетапното почистване на шахтите и дъждоотводнителната канализация ще продължи по график. Ежедневно работят една..

публикувано на 29.09.22 в 12:05

Хулиган на тротинетка

300 лева глоба наложи съдът на 23-годишен русенец заради непристойно поведение. Съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Това съобщават от русенската полиция. На 27 септември около 04:20 часа на русенската улица „Академик Михаил Арнаудов" полицейски екип забелязал водач на тротинетка, който криволичи по пътното платно...

публикувано на 28.09.22 в 16:14

Деца работят по екопроект

Продължава възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до лесопарк „Липник“ край Русе, а с началото на учебната година се включват ученици и студенти. Дейностите са по проект „Екопътека – аз и ти с грижа към природата“ на дружество „Академик“. Започна полагането на лентова маркировка по маршрута, а утре (29.09.) от 09:00 ч. в лесопарк..

публикувано на 28.09.22 в 13:40