Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как да чуваме тялото

Снимка: Радио Шумен

Със сигурност сте чували възрастни хора да казват: „Времето ще се разваля – ставите ми се обаждат“. Оказва се, че не само ставите, а цялото тялото ни говори. Въпросът е да се научим да го чуваме и да го разбираме.

Преди дни в Шумен гостува Инеса Попова от София, за да сподели опита си как да поддържаме тялото си с помощта на природни средства. Тя е с 20-годишен опит в китайската система за възстановяване и развитие на човешкото здраве.

С Инеса Попова ни среща Росица Арабаджиева.ВИЖТЕ ОЩЕ

50 години заедно

10 семейни двойки от новопазарско празнуваха заедно 50-тата годишнина от сключването на брака си. Събитието за съвместно честване на Златните сватби се организира за трета поредна година от Община Нови пазар. Семействата бяха посрещнати ритуално с хляб и сол, и с чаша вино, а наздравица за всички вдигна кметът на общината Георги Георгиев. Той..

публикувано на 07.10.22 в 15:56

Втора година жена чака решение на ТЕЛК

Слушателски сигнал разкри сериозен проблем в здравната ни система. В Шумен Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) е една и стотици преписки се трупат без ясен срок кога ще бъдат разгледани. Потърпевша от дългото чакане е възрастна жена от шуменското село Стан, която повече от една година не е получила решение. Причината е, че в областта е..

публикувано на 07.10.22 в 12:23

Спешните медици на бунт

Не е отменено решението за национален протест на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ в страната. Протестът е насрочен за 19 октомври и ще бъде ефективен, съобщиха от Национален синдикат „Защита“. Другата седмица се очакват преговори за постигане исканията на работещите в ЦСМП. „Обещанията на служебния кабинет за увеличение на..

публикувано на 07.10.22 в 08:27
Читалище в Антоново

Самодива ще краси читалище

Една от стените на читалище „Христо Ботев“ в Антоново ще бъде изрисувана с фолклорен мотив от известния стрийт художник Станислав Трифонов – Насимо. Сградата бе обновена след мащабен ремонт през 2020 г. В новия облик са инвестирани над 2 милиона лева, осигурени изцяло от капиталовата програма на Община Антоново. Ремонтът продължи близо..

публикувано на 06.10.22 в 14:17

Неонатологията заработи

АГ отделението в болницата в Разград се връща към нормалния си ритъм на работа. Заради дефицит на кадри, приемът там беше ограничен в началото на август. След завръщане от дълъг болничен на единствения неонатолог, АГ отделението възстановява постепенно пълния обем от дейности, съобщи Теодор Гарвалов, временно изпълняващ длъжността директор на..

публикувано на 06.10.22 в 14:08

Млади огнеборци ще мерят сили

Шуменските млади огнеборци ще представят града в републиканското състезание „Юлиан Манзаров“. То се провежда в Ловеч днес и утре. Треньорът на отбор „Млад огнеборец“ към 9-то основно училище „Панайот Волов“ Слави Димов каза за Радио Шумен, че в това състезание участват най-добрите отбори на България. Турнирът „Юлиан Манзаров“ е в памет на..

публикувано на 06.10.22 в 13:01

Да пораснеш без агресия

Бързото ни живеене много често е причина да не виждаме нещата с правилните им лица. За съжаление понякога затваряме очите си дори за поведението на децата си. Животът в 21.век е по-различен и преминаването през пубертета, което така или иначе е свързано с редица физически и духовни промени, е предизвикателство за юношите, които трудно намират отговор на..

публикувано на 06.10.22 в 09:54