Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За глобите и ТОЛ системата

В разгара на летния сезон много хора решават да почиват по родното Черноморие, като най-често избират да пътуват с кола, заради комфорта и бързината. Излизайки от града по работа или на почивка, е редно да се провери валидна ли е винетката за автомобила.

Често обаче се случва в забързаното ежедневие при купуването й да се сгреши символ или да се забрави датата, до която тя е валидна. И така минават седмици, а може би и месеци до деня, в който кола на ТОЛ спира неизрядния шофьор и се оказва, че вече е глобен. И тези случаи съвсем не са единични.

За тях се пише надълго и на широко в социалните групи, където глобени по 2 и повече пъти от системата за едно и също нарушение търсят правна помощ. Подобен е и случаят на нашата слушателка Фани Петрова от Пловдив.

Деница Колева разговаря с нея и потърси за коментар представител на Агенция "Пътна инфраструктура".
По публикацията работи: Айше Лятиф
ВИЖТЕ ОЩЕ

По изборите в Делиормана

В последните две години община Хитрино е една от най-непредсказуемите, когато става дума за резултати от парламентарните избори. При последните три вота, три политически сили си сменяха лидерството в предпочитанията на гласоподавателите. Общината е и втората след Каолиново по най-ниска избирателна активност в Шуменска област. В селото, където през..

публикувано на 02.10.22 в 17:37

Пред избирателните секции - повече умора, отколкото надежда

Днес гласуваме за четвърти пореден път за народни представители в рамките на по-малко от 2 години. В предсрочните избори за 48 Народно събрание участват общо 28 партии и коалиции. За място в Парламента от Шуменско се борят 171 кандидати. Депутатските мандати, отредени за 30 МИР-Шумен, са шест. Не е като да няма кандидати за тези шест мандата, но кои..

публикувано на 02.10.22 в 14:40

24-часова игра за големи

В Шумен, днес от 14 ч., започна 24-часовото RC състезание с радиоуправляеми коли, които на външен вид почти не се различават от тези от детството ни. В състезанието участват пилоти от България, Финландия, Турция, Хърватия, Германия и други. Организатори на събитието са MCD Racing. На пистата ще има 12 фабрично подготвени, готови за..

публикувано на 01.10.22 в 11:17

Деца надбягаха директора

Над 300 шуменчета се включиха в кроса "Надбягай директора" в Основно училище "Д-р Петър Берон". Младите спортисти бягаха по преасфалтираната спортна площадка в двора на училището.  "Не гоним спортни постижения. Искам да накарам колкото се може повече деца да спортуват. Пък и аз вече съм малко по-възрастен, чак такива постижения не мога да..

публикувано на 30.09.22 в 15:53

Кучешка храна вместо цветя

Елате да празнуваме заедно юбилея ми, но носете … кучешка храна вместо цветя. Това било единственото условие на шуменката Милкана Йорданова към гостите на рождения й ден. Приятели и роднини не се стъписали много, защото от десетина години сърцатата дама поддържа фейсбук групата „За да не лаем сами“ и е помогнала на много хора с домашни любимци...

публикувано на 30.09.22 в 14:05
Мариупол, 25 септември 2022 г.

Референдум и диверсия?

Руският президент Владимир Путин подписа указите за признаване на Запорожка и Херсонска области за независими. По-късно този следобед се очаква да бъдат подписани договорите за присъединяване към Русия на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. Паралелно с тези събития назрява и един нов конфликт. Този път, касаещ пряко и..

публикувано на 30.09.22 в 13:00

Докога ще се избиваме на пътя?

Причинете за всяка катастрофа са комплексни, каза експертът от Държавната агенция по безопасност на пътищата Росен Рапчев. Според него, катастрофите в последните години намаляват, но не с темпото, което искаме. Статистиката показва, че нарушителите на пътя са под 1%, допълни той. Рапчев каза, че трябва да се промени законът. Какво каза..

публикувано на 29.09.22 в 14:10