Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Малко въпроси към експертите на омбудсмана

Снимка: Светла Бондова

Слаб интерес проявиха силистренци към приемната, организирана от екипа на омбудсмана Диана Ковачева. Малък е броят и на хората, които в рамките на миналата година са потърсили помощта на експертите. Въпреки това специалистите твърдят, че постепенно правната култура на българина се повишава.

22 сигнала до омбудсмуна Диана Ковачева са подали от началото на годината жители на Силистренска област. „Като цяло, сигналите от Североизточна България са малко, затова и тук правим информационни срещи“, каза по време на днешната приемна в Силистра Катя Христова, началник на кабинета на омбудсмана. На приемната днес присъстваха 7 души от Силистра. „Всяка жалба, която постъпва при нас, се разглежда внимателно, и гражданите винаги получават обратна информация“, увери Катя Христова. 

Утре екип на омбудсмана ще се срещне и с жители на Шумен. 

Още чуйте в репортажа на кореспондента на БНР в Силистра Незабравка Кирова.


По публикацията работи: Антоний Петров
ВИЖТЕ ОЩЕ

Война и дипломация

Днес е последният ден на референдумите, провеждани от Русия в няколко области на Украйна, контролирани от руската армия. Много държави вече заклеймиха допитването като незаконно и обявиха, че няма да признаят резултатите от него.  В същото време в Южна и Източна Украйна бойните действия продължават. Тече  и мобилизацията, която Путин обяви в Русия...

публикувано на 27.09.22 в 14:16

В защита на доходите

КНСБ настоява в бюджет 2023 г., който ще бъде изготвен от служебното правителство, да залегнат с 1 млрд. и 200 млн. лв. повече за заплати в публичния сектор. Изготвен е и детайлен разчет за необходимите увеличения по сектори, както и конкретни искания към бюджета за догодина за ръст на доходите. Тези искания поставя националната протестна кампания..

публикувано на 27.09.22 в 08:51

Как се става влогър?

Замисляли ли сте се защо през последните години децата и младите хора ,,пощуряват“, когато видят   видео на влогъри или се срещат с инфлуенсъри? За предимствата и недостатъците на този вид занимание, за разликата между влогърството и инфлуенсърството и каква е тя, всичко това избрахме да научим от един интересен млад човек. Чуйте разговора..

публикувано на 27.09.22 в 08:39

Надежда за Стела

Родилката, за която болницата в Търговище организира акция по кръводаряване, е в подобрено състояние, стабилна, в много отношения възстановени кръвни показатели и близки до нормата жизнени функции и органи. Това каза за Радио Шумен началникът на АГ отделението в Търговище д-р Емил Абаджиев. Вчера той отправи призив в социалната мрежа за подкрепа на..

публикувано на 26.09.22 в 16:23

Разходка в миналото на Шумен

Главната улица на Шумен през епохата на Възраждането е улица „Араста“ (или днешната „Цар Освободител“). По повод Деня на Независимостта шуменци и гостите на града имаха възможност да научат как е изглеждала тя преди.  Безплатната туристическа обиколка беше организирана от Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“. Там беше и..

публикувано на 22.09.22 в 14:38

Проекти с кауза

"Работилница за лекари“ и „Форум на студентите и специализантите по медицина и природни науки в България” са два проекта на Фондация „Гален Темелков“, които ще бъдат реализирани с финансовата подкрепа на община Шумен. Обществената организация е учредена в памет на покоен шуменец, студент по медицина, а идеята е създаване на база в подкрепа на..

публикувано на 21.09.22 в 15:08

Младежката сфера на 4 години

Изграждането на Младежката сфера в Шумен вдъхна надежда на младите хора и им показа, че мечтите са възможни, ако се борим за тях. Днес младежкият купол празнува своя четвърти рожден ден. В продължение на 48 месеца младите хора от града поддържат неуморно своето пространство – поправят го след всяка вандалска проява, организират цветни и красиви..

публикувано на 22.09.22 в 10:00