Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен е състава на РИК-Шумен

ЦИК
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия определи състава на Районната комисия за изборите на 2 октомври, след като преди седмица политическите сили не успяха да се разберат кой от коя партия да заеме ръководните постове. ЦИК реши да даде председателското място на РИК – Шумен на ГЕРБ в лицето на Ивайло Илиев. Заместник-председатели на РИК ще са Светлин Стрелков от „Продължаваме промяната“ и Мариела Великова от БСП. Секретарското място в Районнната избирателна комисия отново е за ДПС. Тази позиция ще заема Ахмед Джамбазов.

Членове на РИК – Шумен са  Ивалина Димитрова, Милен Митев, Надежда Върбева, Карен Гарабедян, Виолета Вълчева, Веселина Маринова, Хатидже Исуф, Мария Василева, Валентина Нейкова.

Шуменската Районна избирателна комисия ще бъде от 13 души. Съгласно разпределението на мандатите в предишните избори „Продължаваме промяната“ има 4 представители, ГЕРБ-СДС – 3, ДПС – 2, а БСП, ИТН, ДБ и „Възраждане“ по 1.

Районната избирателна комисия в 30 МИР – Шумен встъпва в правомощията си днес.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.


По публикацията работи: Радослав Генчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благодарност към шуменски полицаи

Благодарствени писма за работата на полицейски служители са получени в Областната дирекция на МВР- Шумен. 87-годишна жена благодари, че полицаи са й помогнали, като пренесли болния й съпруг. Униформените посетили адрес на ул.“ Цар Освободител“ в града, работейки по установяване на извършител на престъпление. Входната врата им отворила възрастна, трудно..

публикувано на 13.08.24 в 14:50

Достъп до пациентско досие чрез код

Здравноосигурените ще имат достъп до пациентското си досие през мобилен телефон, без да е нужен електронен подпис от септември.  За целта хората трябва да посетят офис на РЗИ, на Здравната (НЗОК) каса или на "Информационно обслужване".  Ако човек изтегли на телефона си приложението еЗдраве, ще може да влиза в него чрез код, издаден в офис срещу..

публикувано на 13.08.24 в 13:36

Глоби и фишове от КАТ

32 неправоспособни водачи са установени при проверки от контролните органи по пътищата на територията на ОДМВР- Шумен през месец юли.  Установените нарушения са 4577, като най-много от тях са за превишение на скоростта- близо 1300.  457 са санкционираните водачи за неправилно паркиране и спиране, 405 са наложените глоби с фиш и актове за неспазване на..

публикувано на 13.08.24 в 13:22
Община Силистра

Две награди за Община Силистра

Две награди за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура получи община Силистра. Отличията са в категорията „Община“ за администрацията и „Държавен културен институт” за Драматично кукления театър в дунавския град.   Наградите бяха връчени в рамките на едноименната 10-та национална конференция, проведена в Бургас...

публикувано на 13.08.24 в 11:41

Пиян и дрогиран зад воланите

Четириколесно превозно средство „Lekson“ е спряно по път III-2005 в землището на Самуил. В хода на контролните действия, предприети около 12.30 часа на 12 август, е установено, че 62-годишният криминално проявен и осъждан водач шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,75 промила. Той отказал да предостави кръв за химичен анализ...

публикувано на 13.08.24 в 11:34
Габриела Руменова

Две седмици за рекламация

Потребителите имат право да предявят рекламация за некачествена туристическа услуга до 14 дни от установяване на несъответствието с договореното. Това припомни основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова. Поводът е сигнал на дама, която си е запазила настаняване в хотел на Българското Черноморие чрез туристическа..

публикувано на 13.08.24 в 11:14

Удължават срока за "опасните" коли

Автомобилите с неизправности, свързани с отработените газове няма да се спират от движение.  Срокът за отстраняване на нередностите ще се увеличи от 14 на 30 дни. Това предвиждат промени в наредбата, свързана с техническите прегледи.  Работна група, сформирана със заповед на министъра на транспорта Георги Гвоздейков, преразгледа текстовете на..

публикувано на 13.08.24 в 09:45