Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично бедствено положение в община Кайнарджа

Пороен дъжд е предизвикал поражения в няколко населени места в община Кайнарджа, област Силистра, съобщават от местната администрация. Заради това е обявено бедствено положение в селата Зарник, Светослав и Добруджанка. "Няма пострадали хора", заяви за Радио Шумен зам.-кметът на Община Кайнарджа Мая Бочева.

Проливният дъжд е започнал малко преди полунощ и е продължил около три часа. Разрушени са мостове и части от уличната настилка, увредени са електрически стълбове. Има наводнени къщи и съборени огради. Има опасност от срутване на три къщи в село Зарник. Хората са евакуирани от тях.


От администрацията съобщиха, че има забрана за движение на хора и автомобили по няколко улици в с. Зарник, заради опасност от пропадане на уличната настилка. По предварителни данни е унищожена и част от реколтата. По време на проливния дъжд снощи е изгорял лек автомобил, вследствие на късо съединение. Шофьорът и пътниците не са пострадали, информира Мая Бочева. Вчера е имало закъсали автомобили, днес те са освободени, добави тя.



По публикацията работи: Антоний Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подготвят яслена група в „Братя Грим“

Да бъде разкрита яслена група в шуменската детска градина „Братя Грим“. Това поиска директорката на детското заведение Евгения Михова от Общинския съвет към община Шумен.  Предложението в градината в квартал "Тракия" да бъдат отглеждани деца от 10-месечна до тригодишна възраст е постъпило на 4 юли в администрацията. Посочено е, че ще бъдат спазени..

публикувано на 22.07.24 в 17:20
Язовир

Вода за Омуртаг

Омуртаг е вероятно един от българските градове с най-продължителен воден режим, който продължава и до днес. Близо три десетилетия водата там не тече редовно. От края на миналата година обаче градът се захранва от нов водоизточник – язовир "Ястребино". Дали това е подобрило ситуацията с водния режим в града и какво още е необходимо да се направи, за да..

публикувано на 22.07.24 в 15:52

Умуват новата такса смет

Експертна комисия изготвя математическите модели на новата такса за битови отпадъци в община Шумен. Принципът, който трябва да бъде спазен от всички общини през 2025 г., е замърсителят плаща. Досега водещият показател бе данъчната оценка на имота. Шуменската администрация обаче трудно може да следи колко души обитават дадено жилище и какъв отпадък..

публикувано на 22.07.24 в 15:27

21 селища на воден режим

С още две е увеличен броят на населените места в Шуменско, които са на воден режим. Това показва справка в сайта на ВиК дружеството, където са посочени и схемите, по които се осигурява вода.  Едното село е Ловец от община Върбица, в която по график вода се подава също в града и други три селища – Конево, Станянци и Чернооково.  В списъка за..

публикувано на 22.07.24 в 14:23
Харманли, 18 юли 2024 г.

Пожарите на фокус

Работна среща във връзка с пожароопасната обстановка в страната и в област Силистра се проведе в областната администрация. В нея участваха представители на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областната дирекция „Земеделие“, Регионалното пътно управление и Регионалната дирекция по..

публикувано на 22.07.24 в 14:16

Крадец под стража

Районният съд в Разград уважи искане на прокуратурата за „задържане под стража“ и остави в ареста мъж, обвинен за кражба на златни накити за около 8000 лева.  Обвиняемият е 53-годишен мъж, който е добре известен на органите на реда. Той е многократно осъждан за различни престъпления.  Мярката за неотклонение, наложена от Разградския районен съд,..

публикувано на 22.07.24 в 14:08
Община Търговище

Комисиите онлайн и в Търговище

Заседанията на комисиите на Общинския съвет на община Търговище вече ще се излъчват онлайн в реално време. Това съобщиха от общинската администрация.  Предаването на заседанията ще става чрез видео платформа, която е достъпна на уебсайта на общината. В раздела за заседанията на постоянните комисии в сайта на администрацията вече се публикува и..

публикувано на 22.07.24 в 13:23