Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират водата в "Дивдядово"

ВиК - Шумен
Снимка: ВиК - Шумен

Високите части на шуменския квартал "Дивдядово" ще останат без вода този следобед. Това съобщават от ВиК – Шумен. При изкопни работи на пречиствателната станция в квартала е възникнала авария, по която работят екипи на дружеството. Спирането на водата е започнало в 16 ч., информират от ВиК.

Не се посочва час за пускане на водата. 


По публикацията работи: Антоний Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Система "Дунав" – вода за всички

Осигуряването на питейна вода е най-големият приоритет за представителите на администрациите на големите общини от Североизточна България. Това обяви кметът на Шумен проф. Христо Христов, който е домакин на работна среща с негови колеги от Варна, Русе, Силистра, Търговище и Разград. Водният проблем трябва да бъде изведен като приоритет номер..

публикувано на 10.10.24 в 16:05

Представят Етна в Шумен

В Шумен за първи път извън италианска територия ще бъде представен природен резерват „Парк Етна“ от проф. Салваторе Каффо, главен вулканолог и директорът на резервата г-н Джовани Лаудани. В петък те ще изнесат лекция пред шуменската общественост по покана на Владимир Йолов - общински съветник и председател на Комисията по европейски проекти и..

публикувано на 10.10.24 в 15:57

Екосанкция за 31 800 лева

Седем наказателни постановления за 31 800 лева са издали експертите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен през септември.  Най-голяма санкция - 15 000 лева, е наложена на търговищка фирма за допуснато замърсяване с торови маси от животновъден обект. Проверката там е била извършена по сигнал, каза за Радио..

публикувано на 10.10.24 в 12:08

Иззеха незаконно оръжие

Шест са регистрираните престъпления до момента в хода на специализираната полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство, която се провежда на територията на Областната дирекция на МВР в Шумен. Задържани са четирима. Това съобщават от полицията. До момента на изградените контролно-пропускателни пунктове са проверени 47..

публикувано на 10.10.24 в 11:48

Прибраха колата на почерпен

65-годишен водач е задържан в ареста за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от шуменската полиция. Той е бил с лек автомобил "Мазда Премаци“ с шуменска регистрация. Спрян е за проверка на ул. „Ген. Драгомиров“ около 21:35 часа. Тестван е с дрегер, отчетени са 1,87 промила. Дал е кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24..

публикувано на 10.10.24 в 09:52

Кметът поздрави златния информатик на Шумен

Поздрави и подаръци от кмета на община Шумен проф. Христо Христов получиха дванадесетокласникът Даниел Койнов и менторът му по информатика Бисерка Йовчева. Преди дни те заслужиха президентската награда „Джон Атанасов“ в направление „Учениците и техните преподаватели“. В националното отличие бе включен и другият преподавател на Койнов – Димитър Добрев...

публикувано на 09.10.24 в 17:07

Най-сетне вода в Костена река

След като в трите най-горещи летни месеци шуменското село Костена река беше без вода, от два дни най-накрая чешмите потекоха. След частичен ремонт на водопреносната мрежа вече има налягане. Предстоят обаче още много ремонти, а местните жители настояват старите тръби от 40-те години на миналия век да бъдат изцяло подменени.  Като наказание местните..

публикувано на 09.10.24 в 14:41