Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди подкрепиха "Да изчистим България заедно" в Русе

Над 9 000 доброволци от област Русе участваха в десетото издание на  националната кампания „Да изчистим България заедно“. Почистените места в русенско са 337. Изчистени са 10 нерегламентирани сметища. В инициативата са се включили 28 неправителствени организации, 27 училища и повече от 100 фирми и ведомства, сочат данните на Областната управа на Русе към 15:30 часа днес. Предстои цифрите да бъдат актуализирани през следващата седмица, информират от администрацията.


По публикацията работи: Антоний Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Колекция в изложба

Филателната изложба „България - събития, традиции и личности“ е подредена в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.  Експонатите са от колекцията на русенеца Петър Михайлов, който ги е събирал в продължение на половин век. Показани са оригинални пощенски пликове, картички и марки, свързани със съкровищата, открити по българските земи, с..

публикувано на 23.05.24 в 10:05

Църквата със социални услуги

В Русе се провежда двудневен семинар „Социална свързаност и подкрепа“, който има за цел да повиши информираността относно социалните услуги и предоставянето им от страна на Българската православна църква. Събитието се провежда в конферентната зала на хотел „Дунав“. Началото във втория ден на семинара ще бъде дадено малко след 14:30 часа.   Участие ще..

публикувано на 23.05.24 в 08:44
РИОСВ Русе

250 000 лева за неприятни миризми

Оператор с комплексно разрешително в Русе е глобен с 250 000 лв. за разпространение на миризми. Това съобщиха от екоинспекцията в дунавския град.   Нарушението е установено на 9 април, когато за 4 часа в инспекцията са постъпили над 43 сигнала от кварталите „Възраждане“, „Здравец“ и централна градска част на Русе за миризма на „изгорял бакелит“...

публикувано на 23.05.24 в 08:26

Ремонтът на Дунав мост започва

През юли ще започне ремонтът на Дунав мост при Русе, като движението по съоръжението ще се извършва само в една лента в продължение на две години. Това стана ясно днес след среща между институциите, ангажирани с ремонта.  Общата стойност на дейностите е 44 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.  Всички превозвачи и туристи,..

публикувано на 22.05.24 в 15:54

Престижна номинация за лекар

Номинация за наградата Тhe Spirit of Excellence получи началникът на отделението по нeрвни болести в УМБАЛ „Медика Русе“ д-р Росица Кръстева. Сертификатът ѝ за номинация беше връчен на церемония в Базел, Швейцария, по време на 10-тия Европейски конгрес по инсулт, който се проведе от 15 до 17 май.  Четиринайсет лекари и екипи от различни..

публикувано на 22.05.24 в 14:11

Симулация на Дунав

Симулация на сблъсък на два кораба и реакция при нефтен разлив по река Дунав се проведе тази сутрин в акваторията на Русе. Това е част от съвместното учение на институциите за аварийни действия "Дунав 2024".  Според сценария - на речен километър 496 по Дунав се сблъскват при разминаване единичен моторен кораб и моторен кораб, тласкащ..

публикувано на 22.05.24 в 12:38

Двама вилнеят в Спешното

Пореден случай на агресия срещу медици е имало във Ветово, област Русе, съобщава БНТ.  Двама мъже обиждали и ругали медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града. Мъжете отишли в спешния кабинет, където се оплакали, че ги е нападнал кон. Дежурният екип ги прегледал. След това пациентите поискали да бъдат транспортирани до болница, но..

публикувано на 22.05.24 в 11:59