Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Галин обедини Търговище

От няколко дни съдбата на едно 18-годишно момче обедини Търговище. Стотици искат да помогнат на Галин Николаев да върне зрението си и да не тъне в тъмнина.

Животът му се преобръща на 180 градуса от ноември миналата година. Зрението на дясното му око вече е 10%, а на лявото само 2%.

Причината – наследствена невропатия на Лебер, която го връхлита внезапно. След ходене по мъките и лутане в дебрите на здравната ни система – близките му намират турска клиника и професор, който дава надежда, че ще опита да помогне.

 Нужни са 10 000 лв. за пи ер пи терапия с 3 инжекции в Истанбул. Така близките на Галин организират дарителска кампания. Много хора им подават ръка и поставят кутии за дарения в търговските си обекти, други превеждат пари по откритата банкова сметка. По 5, 10, 20 лева, двама по 1000 лева.

Майката на момчето Цветелина Василева е благодарна за бързата реакция.

Нели Ганчева е една от първите организирала дарителска акция в сладкарница в центъра на Търговище. Поставя кутията от времето, когато нейният син е имал нужда от средства за лечение отново в чужбина.

Галин не е паднал духом, твърди неговата майка. Рядко излиза от дома, но спортува, слуша музика, набляга на психологически и философски теми в интернет. Тази година ще бъде на индивидуален план и учителите от Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ ще го посещават вкъщи, за да завърши образованието си.

Ако искате и вие да помогнете на Галин, банковата сметка и потребителското му име в РауРаl са публикувани по-долу.

Бaнĸa ДCK

ІВАN: ВG 38 ЅТЅА 93 0000 2931 4261

Галин Веселинов Николаев

РауРаl: ѕіlvеr7777711@gmаіl.соm

Gаlіn Nіkоlаеv


По публикацията работи: Цветелина Георгиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Топъл обяд още 3 години

Удължаване на услугата „Топъл обяд“ планират в община Попово. Идеята е безплатната храна да се получава до 30 септември 2025 г. За да не се прекъсва предоставянето на помощта, е обявен прием на заявления от кандидати да получават топъл обяд. Право на подпомагането имат хора с ниски доходи, които не получават подкрепа от близките си; хора с..

публикувано на 21.09.22 в 08:49

Градят нов паркинг

Започна изграждането на нов общински паркинг в Търговище. Дейностите ще се извършват от Общинското предприятие БКС на терен от 1,5 дка до джамията в Търговище. В момента със специализирана техника се изравнява основата, на която ще бъдат положени бетонови паркинг елементи с тревна фуга. Паркингът ще е с капацитет от 50 места. Целта..

публикувано на 20.09.22 в 11:45

Нов автомобил за смет

Община Антоново разполага с нов сметосъбиращ автомобил, съобщи кметът Хайредин Мехмедов. След успешно проведена обществена поръчка администрацията достави едната от две нови машини. За осъществяването на идеята общината заделя общо 287 000 лева. Новият сметосъбиращ автомобил ще даде възможност системата за организирано сметосъбиране в..

публикувано на 20.09.22 в 08:24

В ареста за грабеж

16-годишен младеж, обвинен за грабеж, остава в ареста след искане на Районната прокуратура в Търговище. Деянието е извършено вечерта на 7 септември, когато момчето се движело по алеите на парка в Попово и се разминало с друг мъж. То издърпало от ръцете му мъжка чантичка с лични вещи, пари и документи, след което избягало. Непълнолетният е..

публикувано на 19.09.22 в 11:25

Жена с три наркооранжерии

Три високотехнологични оранжерии, изградени във вътрешността на бивш стопански двор в поповското село Долец, са разбили служители на Областната дирекция на МВР в Търговище. Иззети са близо 600 саксии с 27 кг канабис и 2 кг суха тревиста маса. Това съобщават от търговищката полиция. Проверката е извършена около 11:30 часа на 15 септември. Претърсена е..

публикувано на 16.09.22 в 11:15

Дарения вместо цветя

Кампания „ Без цветя, деца с големи сърца“ инициират за първия учебен ден в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“ в Търговище. „Идеята е средствата, които семействата биха отделили за букет на своите учители днес, да ги дарят за бедстващите хора в Карловско“, каза изпълняващият длъжността директор на гимназията..

публикувано на 15.09.22 в 13:06

Полицията спаси отвлечена жена

Опит за отвличане на млада жена са предотвратили полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на полицията в Търговище. Сигналът е подал около 22,30 ч снощи родственик на 22-годишна жена от Омуртаг. Обяснил, че минути преди това неин бивш приятел след заплахи и употреба на сила я принудил да се качи в колата му и потеглил в неизвестна посока...

публикувано на 14.09.22 в 12:09