Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Признание за русенски военни

Двама старши офицери от българската армия бяха удостоени със знака на областния управител на Русе Анатоли Станев в Деня на независимостта. Церемонията се състоя в сградата на Областната администрация. Почетното отличие бе връчено на началника на Военното окръжие в Русе подполковник Васил Петров и на началника на гарнизона и командир на военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.

Почетният знак се присъжда за висок професионализъм, всеотдайност и отлично партньорство между институциите, както и за успешно сътрудничество и подкрепа в съвместните дейности, информират от Областната управа в Русе.
По публикацията работи: Антоний Петров
ВИЖТЕ ОЩЕ
Юлия Головко

Вълшебна стая лекува травми

"Вълшебна стая" за терапия на деца и възрастни, претърпели психологически травми, отвори врати в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе . Русенското сдружение "Еквилибриум" започна работа по методика, създадена за хора, претърпели тежки психологически травми, от доцента по психология на Ровенския държавен..

публикувано на 23.09.22 в 16:07

Шанс за бездомните животни

Извършените подобрения в Общинския приют за безстопанствени животни в Русе увеличават капацитета му и в него вече се отглеждат 760 кучета, което го превръща във втория по големина в България. Изградени са нови клетки за настаняване и дворчета за разходки чрез дарителски кампании. Всяко ново животно се ваксинира, благодарение на партньорските..

публикувано на 23.09.22 в 12:24

Общината отново собственик

Върховният касационен съд върна собствеността на бившия хотел “Балкан“ на Община Русе. Това съобщи в профила си в социалната мрежа кметът на Общината Пенчо Милков. С решението Общината стана собственик на половината сграда и имотите, допълващи архитектурния комплекс. Предстои проектиране на ремонта.

публикувано на 23.09.22 в 11:50

Листовки на 10 езика

Флаери с призив за разумно шофиране получиха днес влизащи в страната през граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Те бяха раздавани от служители в Областната администрация. Освен на български, листовките са преведени на 10 езика – английски, френски, немски, испански, румънски, турски, гръцки, украински, руски и хърватски. Повод за акцията са..

публикувано на 21.09.22 в 13:34

Дарение в ДГ "Снежанка"

Уреди за дезинфекция на въздуха дари Ротари клуб „Дунав Русе“ на русенската детска градина „Снежанка“. Финансирането е по проект за подобряване на здравната инфраструктура и на условията за занимания на закрито в детските градини „Снежанка” в Русе и „Стадиона” в Бяла, но част от сумата за купуването на техниката е събрана от дарители. Уредите..

публикувано на 21.09.22 в 08:46

Полицейска акция в Русенско

Специализирана полицейска операция в цялата Русенска област се провежда от ранните часове на днешния ден. Няма задържани лица, но има множество установени закононарушения. Само до обед полицейските служители са констатирали 17 престъпления, образувани са 2 досъдебни производства за отглеждане на марихуана и са направени 14 заявителски..

публикувано на 20.09.22 в 18:15

Проверка на язовирите

Проверка на състоянието на язовирите в Русенскя регион разпореди областният управител на Русе Анатоли Станев, предаде БТА. Проверката ще се състои през идния месец, като за целта ще бъде сформирана междуведомствена комисия с представители на всички институции, имащи отношение по темата. От областната управа припомнят, че според последната проверка,..

публикувано на 20.09.22 в 12:06