Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обещаха да обезопасят кръговото

Кръговото кръстовище, на което преди дни в Шумен стана тежката катастрофа и загина 22-годишна жена, ще бъде реорганизирано. Това е едно от рисковите места, защото кръгът е малък и автомобилите преминават като на прав участък.

Само за минути на кръговото кръстовище репортерският екип на Радио Шумен видя неспазване на предимство, преминаване с по-висока скорост от разрешената, дори ситуация за катастрофа и с рефлекса на шофьор на камион избегнат сблъсък.

Срещу превишената скорост, срещу алкохола и наркотиците няма съоръжение, което да предпазва. На това кръстовище са станали 7 инцидента.

"Знаете, технически средства за скорост сме слагали непосредствено преди кръстовището, за да респектираме. Цялата организация по безопасност отговаря на изискванията, но проблемът е, че не се възприема самата организация от водачите", каза Веселин Георгиев от полицията.

Комисията по безопасност на движението към община Шумен ще реши дали да се сложат неравности на кръговото кръстовище до "Практикер" за намаляване на скоростта.

Поводът за репортерската проверка бе жестоката катастрофа от 28 септември, когато на това кръгово при зверски удар загина 22–годишната студентка от Шумен Светомира. Колата й бе ударена от мощно возило първо в кръговото, а после след няколко превъртания луксозното возило пада върху другата кола. Шуменският окръжен съд определи домашен арест за 18-годишния шофьор. Тест на място показа наличие на амфетамини, но ден по-късно лабораторно изследване на потвърди полевия тест.

Чуйте репортаж на Здравка Русева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Искам да уча

До 31 юли младежи от уязвими групи могат да подадат документи за финансиране от фонд „Искам да уча“.  Фондът е създаден през 2022 година от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и по него могат да кандидатстват млади хора, ненавършили 26 години, с ниски доходи и със среден успех от предходната година не по-малко от добър 4.50...

публикувано на 17.07.24 в 14:08
Архив

Изграждат STEM среда

Четири проекта за изграждане на училищна STEM среда са одобрени за Шуменска област. Това съобщават от Министерството на образованието и науката.  Само една от разработките е за областния град. Професионалната гимназия по икономика в Шумен получава малко над 363 000 лева.  Двойно по-малка е сумата за Средното училище „Черноризец Храбър“ във..

публикувано на 17.07.24 в 13:49

Памет за Левски

187 години от рождението на Апостола на свободата и 146 години от освобождението на град Шумен ще бъдат отбелязани с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Честването в четвъртък, 18 юли, ще започне от 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне“ с панихида за загиналите за освобождението на България и молебен за здраве..

публикувано на 17.07.24 в 12:36

Пазители на сферата

Фондация „Подобри“ обявява доброволческата мисия „Младежка сфера". Събитието започна днес в младежкото пространство до хотел „Шумен“, а целта е да запознае обществеността с дейностите и предизвикателствата, пред които се изправят екипът и доброволците, които се грижат за сферата.  По време на инициативата младежи имат възможността да участват в..

публикувано на 17.07.24 в 12:19

Спецакция в Шуменско

Близо 300 растения от вида на конопа са намерени от полицията в частен дом в село Цани Гинчево, обитаван от 48-годишен мъж. Това е станало в рамките на специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в област Шумен. В хода на същата акция в частен имот във Велики Преслав криминалисти открили и иззели самоделен пистолет.  В жилище в..

публикувано на 17.07.24 в 12:03

Кола изгоря на пътя

Лек автомобил "Мерцедес" е унищожен при пожар тази нощ, съобщават от шуменската полиция. При прибиране от произшествие в село Близнаци около 00:20 часа противопожарният екип забелязал мерцедесът да гори на пътното платно между селата Хитрино и Сливак.  По данни на водача, по време на движение от двигателния отсек започнал да излиза дим, а малко..

публикувано на 17.07.24 в 11:19

Закани за убийство

68-годишна жена подала сигнал в полицейското управление в Шумен вчера, че получила закана за убийство.Това съобщават от шуменската полиция. По нейни данни, това е станало на 13 юли в частен дом в село Добри Войниково. Заплахите и заканите към нея били отправени от 45-годишен мъж, неин племенник. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 17.07.24 в 11:11