Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

КНСБ с протестна шатра в Шумен

7
Снимка: Радио Шумен
Протестна акция с искане за повишаване на доходите както в публичния, така и в частния сектор, проведоха днес в Шумен представители на КНСБ. Подобна инициатива е организирана до момента в 15 български града. Шатрата на синдиката беше на стъпалата до Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, а в кампанията се включи и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По данни на статистиката Шуменска област е между 10-о и 12-о място по средна брутна работна заплата в страната, съобщи областният координатор на КНСБ Анета Денева. Тя допълни, че на местно ниво вече са постигнати договорености за увеличение на трудовите възнаграждения в редица сектори, проблем все още има в Многопрофилната болница в Шумен, където не е подписан колективният трудов договор, а в близките дни предстоят преговори в Диагностично-консултативния център-1.

Именно повишаването на личните доходи на всеки работещ у нас е първото и най-важно искане към следващото правителство на България, независимо дали то ще е редовно или служебно, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Чуйте репортаж на Десислава Спирдонова.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Един млад лекар в България

Как любовта към родината може да върне един успешен млад човек в България? Д-р Антон Асенов е роден през 1988 г. в Шумен и още преди да навърши една година, семейството му се изселва в Турция. В Истанбул завършва средното си образование и често летните ваканции прекарва в България при роднини. Още в детството си мечтае някой ден да се върне в..

публикувано на 30.01.23 в 13:21

Можете ли без интернет?

Живеем във време, в което не можем без компютър, телефон, таблет. И все по-често става така, че вместо да ни служат, ние робуваме на комуникационните технологии. Все повече говорим онлайн с приятели, лайкваме си снимките във Фейсбук, вместо да се срещнем и да си поговорим очи в очи. Интернет отдавна вече не е лукс, а услуга, за която плащаме заедно..

публикувано на 29.01.23 в 09:07

145 години свобода

„Изложбите, които показва Регионалният исторически музей в Търговище в Деня на Освобождението на града, както и ритуалът по поднасяне на венци и цветя на Морената в кв. “Вароша“ са традицията, която спазваме всяка година. Това ни кара да помним, да сме горди и признателни“, каза Николай Ставрев, уредник в отдел „Възраждане“ на Регионалния исторически..

публикувано на 29.01.23 в 09:00

Нови избори, нов късмет

БСП върна тази сутрин на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство. Следват предсрочни парламентарни избори. Датата, на която ще се проведат, ще бъде определена с указ на президента, като сред възможните са 26 март, 2 и 23 април. В каква кондиция са партиите за новите избори в началото на 2023..

публикувано на 24.01.23 в 15:26

Разследват духовник за зверски убитите кучета

Случай на причиняване на смърт на куче и 8 малки кученца потресе силистренци вчера. Изяснява се съпричастността на духовно лице като поръчител или подбудител. Образувано е досъдебно производство – първото за тази година за проявена жестокост към гръбначно животно. За миналата година е имало общо три. Насрочено е и заседание на..

публикувано на 24.01.23 в 13:03

Общината на Крепчанския манастир

Все по-популярна става търговищката община Опака. Един исторически обект на 1100 години може да бъде ключ към бъдещото развитие на региона. До 100 души на ден се е случвало да стигнат до Крепчанския средновековен скален манастир, след като учени популяризираха откритите върху стените му най-ранни надписи на кирилица в света. Затова все..

публикувано на 24.01.23 в 12:08

Старт на "Мисия безопасни пътища"

Пътна карта за развитие на безопасността на движение по пътищата в България ще представи Институтът за пътна безопасност на шуменци. Това каза за Радио Шумен председателят на института Богдан Милчев. Новата гражданска инициатива под името "Мисия безопасни пътища" цели да събере подписи на възможно най-много граждани в цяла България. Тя има за цел..

публикувано на 24.01.23 в 08:49