Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа с три жертви в Силистренско

Снимка: Радио Видин

Трима души са загинали при тежка катастрофа в близост до дуловското село Руйно днес. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Силистра. Пътният инцидент станал около 5 ч. сутринта. 

На завой лек автомобил „Ягуар“, управляван от 39-годишен, напуснал платното и се преобърнал в крайпътна нива. Водачът и двама пътуващи в колата – на 22 и на 30 години – са загинали на място. Техен 17-годишен спътник е настанен в интензивното отделение на болницата в Силистра, друг 20-годишен пътник е прегледан и освободен.

Причините за катастрофата се изясняват.

След инцидента, главният прокурор Иван Гешев написа в "Туитър":
"Поредни три жертви на войната по пътищата. Млади хора, които губим без време. Представителите на всички отговорни институции сме длъжни да сложим заедно край на тази черна статистика. Времето на намеренията изтече, нужни са спешни действия!".
По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

10 000 лева за Воден

10 000 лева в помощ на семействата, пострадали от пожарите в село Воден, Ямболска област, отпусна Общинският съвет в Дулово. Решението беше взето единодушно на днешното заседание.  Средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка, разкрита от община Болярово. „Суми за справяне с подобни бедствия са заложени в бюджета на Дулово, в специално..

публикувано на 30.07.24 в 15:56

Удар с мотоциклет

17-годишен мотоциклетист и спътничката му са пострадали при пътен инцидент, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.  Произшествието станало вчера следобед в района на село Царев дол. При движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над мотоциклета и се ударил в бетонен канал край пътя. При удара 16-годишното момиче, което..

публикувано на 30.07.24 в 09:24

Безплатни медицински прегледи

Безплатни акушеро-гинекологични прегледи организира днес - 30 юли, община Главиница. Те ще се провеждат от д-р Лилия Бойчева в мобилен кабинет, разположен пред Народно читалище "Христо Ботев“ в града.  Прегледите ще започнат в 9:00 часа. Целта на инициативата е да се подобри майчиното и детското здравеопазване, както и да се стимулира профилактиката..

публикувано на 30.07.24 в 08:42

Детска игра причини пожар

Детска игра с огън довела до пожар в сухи треви в село Черногор. Това съобщават от силистренската полиция. Екип на участъка в Главиница се отзовал на сигнала, получен на 28 юли в 17:55 часа. Справил се с произшествието, преди да се стигне до загуби. Четири пожара в сухи треви са погасени от екипи на противопожарните звена в област Силистра в периода..

публикувано на 29.07.24 в 10:05

Дрогиран с фалшива книжка

31-годишен е задържан за управление след употреба на дрога и с фалшива книжка. Това съобщават от силистренската полиция. Мъжът с лек автомобил „Фолксваген“ бил спрян за полицейска проверка на 28 юли по бул. „Велико Търново“ в Силистра. Тестът за наркотици дал положителен резултат за канабис, а пред пътните полицаи мъжът представил неистински..

публикувано на 29.07.24 в 10:00

От Дулово до Воден

Помощите от благотворителната кампания в Дулово стигнаха до пострадалите от пожара жители на село Воден. Това каза за Радио Шумен Сезен Сайън, организатор на акцията. В рамките на три дни над 150 дуловчани и жители на Силистра се включиха в нея, който дариха дрехи и трайни хранителни продукти. Сезен Сайън се срещна с част от хората, които..

публикувано на 26.07.24 в 14:54
Силистра

Деца търсиха съкровища

Силистра стана сцена за децата от Летен клуб „Театър и приключения“. Регионалният исторически музей им предостави карта за търсене на съкровищата на града, като ги въведе в света на археологическите загадки.  Децата трябваше да намерят сами 13 съкровища, като по този начин научиха много за времето и хората от миналото на Силистра.  Целият екип от..

публикувано на 26.07.24 в 08:48