Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един приет, четирима изписани

Снимка: Иван Иванов

11 души със симптоми на коронавирус са настанени за лечение в шуменската болница. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение.

Един от пациентите е в интензивното отделение.

Вчера са изписани 4 души, приет е един новозаразен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поход до Костадиновия манастир

Поход до Костадиновия манастир над село Осмар организира Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ на 23 юни – неделя. Инициативата е посветена на празника на билките Еньовден и се провежда по желание на гражданите и големия интерес за посещение на скалната обител. Походът ще започне от 10:00 часа, а сборният пункт е ресторант „Стъклото“, който се намира..

публикувано на 21.06.24 в 09:03

Еньовден на Шуменското плато

Традиционния фестивал „Зелени слънца“ ще се проведе на Еньовден. Това съобщават организаторите от ДПП "Шуменско плато". На 24 юни – понеделник, на поляната до информационния център на паметник „Създатели на българската държава“ шуменци ще посрещнат изгрева на Еньовден, който настъпва в 5:33 часа. Ще бъде сплетен венец от билки, под който всички ще..

публикувано на 21.06.24 в 08:41

Филателна изложба в Шумен

Юбилейна филателна изложба „Шумен 2024“ ще бъде открита днес от 11:00 ч. в сградата на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Изложбата, която ще продължи до 23 юни 2024 г., е посветена на 85-тата годишнина от създаването на едно от най-активните дружества в страната - Шуменското филателно дружество. Организатори са „Български пощи”,..

публикувано на 21.06.24 в 08:33

Спират водата за напояване

Заради изчерпване количествата, разрешени от Министерството на околната среда и водите за напояване от язовир „Тича“ за юни, производители на плодове и зеленчуци инициираха среща с областния управител на област Шумен Добромир Добрев и управителя на "Напоителни системи" – клон Шумен.  „Научихме, че в неделя ще бъде спряна водата за напояване за седем..

публикувано на 21.06.24 в 08:23

Обявиха война на кафе автоматите

Вендинг машините по центъра на Шумен убиват заведенията по ларгото. Това каза на заседание на икономическата комисия към Общинския съвет Румен Славчев - собственик на кафене по бул. "Славянски". Той поиска от кмета и общинските съветници да ограничат възможността за поставяне на автомати в близост до барчетата или да принудят собствениците на машините да..

публикувано на 20.06.24 в 15:22

Вода в горещините

Кампания за раздаване на безплатна минерална вода в най-горещите часове на деня организира община Шумен. Пунктовете са два – срещу сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ и срещу сградата на областната администрация на площад „Кристал“. Акцията ще продължи и утре. Безплатна минерална вода раздават днес и в Кубрат. Кампанията е на..

публикувано на 20.06.24 в 13:18

Да пазим децата на пътя

В ход е традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. Това съобщават от полицията в Шумен.  Инициативата ще продължи до края на август. До края на юни и през следващите два месеца ще бъдат проведени специализирани полицейски операции. Те ще са насочени към контрол при неправилно движение на пешеходци,..

публикувано на 20.06.24 в 12:45