Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи инспектори по коланите

4
Снимка: Радио Шумен

За трета година стартира кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. Инициативата има за цел да изясни на деца от 1 и 2 клас на шуменските училища защо е важно да се ползват обезопасителните системи в автомобила, както и да се привлече вниманието на родителите да бъдат по-внимателни при шофиране.

Доброволци от различни фирми и институции в Шумен от днес до средата на декември ще обикалят училищата и ще представят презентации, свързани с безопасното пътуване. Те ще обясняват защо е важно поставянето на колан в автомобила и защо винаги децата трябва да бъдат слагани в столчета.
Първите ученици, които научиха защо е важно всички в автомобила да бъдат с предпазни колани бяха възпитаниците на НУ "Княз Борис Първи". При тях отидоха доброволците от Радио Шумен.

Децата попълниха и анкети как безопасно да се пътува в лека кола.

Радио Шумен е медиен партньор на кампанията "С предпазен колан на задната седалка".

Още от репортажа на Деница Колева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Паркирането на фокус

Паркирането в Шумен вече от доста години представлява истинско изпитание за шофьорите, а въвеждането на синя зона меко казано не помогна за това да се нормализира процесът. Има обаче и друг казус, за който ни подсказа нашият слушател и бивш офицер към КАТ Орлин Първулов.  В разговор с Радослав Генчев той представи много проблеми, които общината и..

публикувано на 16.07.24 в 15:46

Търсят вода за Шумен

Проекти на обща стойност над 84 млн. лв. е спечелила община Шумен. Най-големите са за енергийна ефективност в различни обществени сгради, каза в студиото на Радио Шумен зам.-кметът по  европейски политики, екология и туризъм Даниела Русева. Други големи проекти са санирането на сградата на Трето основно училище в Шумен, за което са..

публикувано на 16.07.24 в 15:22

Може да се случи и на теб

„Може да се случи и на теб“. Това не е нито заплаха, нито предупреждение, а заглавие на младежки сериал, който разказва за живота на младите хора в училище и извън него. Автори са 15-20 ученици от осми и девети клас на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище. Младежите са и автори на сценария и са приключили работата върху него..

публикувано на 16.07.24 в 08:26

Блокират път заради безводие

Жители на каолиновското село Тъкач протестираха тази сутрин пред сградата на ВиК – Шумен заради продължаващата криза с водата. Стигна се и до напрежение. Въпреки, че населеното място е на режим от началото на юли, във високите части водата не достига. Протестиращите настояват още и старото водохранилище в края на Тъкач да бъде пуснато в..

публикувано на 15.07.24 в 14:31

Жътвата е към своя край

За земеделските кооперации в Силистренско жътвата на ечемик, пшеница и рапица е към своя край. Добивите не са от най-добрите, изкупните цени също, макар и с по-ниска себестойност заради нормализиране цените на торовете. Съобщава се за среден добив от 500 до 700 кг от декар, но са били години, когато се е стигало и до 900 кг, по данни на..

публикувано на 15.07.24 в 09:08
Евро 2024

Европейското по футбол в историята

Тази вечер е финалът на Европейското първенство по футбол в Германия. До спора за трофея достигнаха Испания, която е единственият тим, успявал да защити титлата си,  и Англия – родината на футбола, която никога не е печелила шампионата на Стария континент.  Това е 17-ото издание на форума, който дължим на френския деятел Анри Делоне. Идеята си той..

публикувано на 14.07.24 в 11:58

Кой ще вземе ДПС?

Още двама депутати днес напуснаха ПГ на ДПС. Това са Мюмюн Мюмюн и Ибраим Зайденов. Така депутатите, напуснали или изключени от групата, са вече 24. В парламента от ДПС остават 23 народни представители.  Какво мислят шуменци за трусовете в ДПС, кой ще надделее - Пеевски или Доган, каква ще бъде развръзката от тежката политическа криза в партията, която..

публикувано на 12.07.24 в 14:54