Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Цистерна се взриви в Русе

Снимка: Ася Пенчева

Човек е загинал след взрив на цистерна с отработени масла в Русе.

 Инцидентът е станал малко преди 11:00 часа в локалното платно на международния път за Букурещ. Движението не е спряно.

Взривът е избухнал в района на фирма за преработка за масла, при пълнене на камиона цистерна с минерално масло. 

По първоначална информация, взривът е от горивото на камиона.

В гасенето на цистерната са участвали четири противопожарни екипа. Евакуирани са всички служители от предприятието, както и от съседните фирми в района.

Кметът на Русе Пенчо Милков съобщи, че за русенци няма екологична опасност, районът е обезопасен и се разчиства.

Шофьорът на цистерната е невредим, загинал е служителят, който е зареждал.

По-късно стана ясно, че ситуацията след взрива на цистерната вече е напълно овладяна. За по-малко от час огнеборците са потушили пожара. Следствието ще уточнява причините за инцидента. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа край Нови пазар

За катастрофа между три автомобила на автомагистрала "Хемус" в района на бензиностанция "Шел" край Нови пазар съобщават от шуменската полиция. Пътният инцидент е само с материални щети, а една от пострадалите коли е полицейска патрулка.  По време на работата около катастрофата от екип на РУ - Нови пазар водач на тежкотоварен автомобил, вероятно заспал..

публикувано на 27.11.22 в 15:56

"Избирам България"

Шумен ще бъде домакин на университетско изложение „Избирам България“. То ще се проведе в зала „Арена Шумен“ от 10 до 16 ч. На събитието присъстват представители на повече от 20 университета от страната. Кандидат-студенти ще имат възможността да поговорят със студенти от различни университети за стипендии, общежития, материална база, факултети,..

публикувано на 26.11.22 в 09:13

Подкрепа за 427 деца в риск

До края на юни 2023 г. се удължава работата на Центъра за ранно детско развитие в Шумен, който се реализира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ от 2016 г. Услугите, които се предоставят там, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и..

публикувано на 25.11.22 в 15:04

Полицията на срещи в селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР - Шумен ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта. На 1 декември екипите ще посетят селата Черенча и Средня. Срещата в Черенча е насрочена за 10:00 часа, а в Средня - в 11:00 часа.Те ще бъдат в кметствата. На 8..

публикувано на 25.11.22 в 11:54

Иззеха крадени дърва

Около 25 куб. метра дървесина от вида „цер“ без контролна марка са намерени в частен дом в село Пет могили, съобщават от шуменската полиция. Дървата са открити при съвместна операция на полицейски служители от РУ - Каолиново и служители на Държавното лесничейство в Нови пазар. Проверката била извършена малко след 10:30 часа вчера в имот на ул...

публикувано на 25.11.22 в 11:47

Мъж нападна жена в центъра на Шумен

Неизвестен мъж нападнал 42-годишна жена в Шумен след 17:30 часа снощи. Той настигнал жената, която вървяла по ул. “Владайско въстание“, започнал да ѝ дърпа косата. В това време тя извадила мобилен телефон. Мъжът я ударил в лицето и го издърпал, след което поел в неизвестна посока. Час по-късно, след подадения от шуменката сигнал, полицаите задържали..

публикувано на 25.11.22 в 11:26

Изложение "Избирам България"

Университетско изложение „Избирам България“ ще се проведе в Шумен в събота - 26 ноември. Събитието се организира от Общинския младежки съвет Шумен с подкрепата на Община Шумен и Националното представителство на студентските съвети в България. Изложението започва в 10:00 ч. в „Арена Шумен“ и ще продължи до късния следобед. В изложението..

публикувано на 25.11.22 в 09:00