Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Парите за Младежкия дом не стигат

4
Снимка: Радио Шумен

Проектът за рехабилитацията на Младежкия дом в Шумен е с множество пропуски. Не са включени дейности, които трябва да бъдат изпълнени. А от пуска на обекта досега са възникнали и течове, които са усложнили състоянието на последния етаж на сградата, което налага допълнително ремонти работи. Това заяви днес Драгомир Василев, представител на фирмата изпълнител на ремонта на шуменския Младежки дом.

Има и пространства, които изобщо не са включени в количествените сметки, а са част от сградата и имат нужда от ремонт, коментира Василев.

Предстои извършването на количествено-стойностна сметка за непредвидените строителни дейности.

Идеята е необходимите средства за допълнителните ремонтни работи да бъдат заложени в бюджета на община Шумен за 2023 г., каза кметът на общината Любомир Христов.

Ремонтът на Младежкия дом в Шумен започна през април. Общата стойност на проекта е над 2.5 млн. лв. Той се реализира с безвъзмездни средства по Оперативната програма „Региони в растеж“, с кредит от Фонда за градско развитие за Северна България за близо 650 хил. лв. и съфинансиране от общината.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа край Нови пазар

За катастрофа между три автомобила на автомагистрала "Хемус" в района на бензиностанция "Шел" край Нови пазар съобщават от шуменската полиция. Пътният инцидент е само с материални щети, а една от пострадалите коли е полицейска патрулка.  По време на работата около катастрофата от екип на РУ - Нови пазар водач на тежкотоварен автомобил, вероятно заспал..

публикувано на 27.11.22 в 15:56

"Избирам България"

Шумен ще бъде домакин на университетско изложение „Избирам България“. То ще се проведе в зала „Арена Шумен“ от 10 до 16 ч. На събитието присъстват представители на повече от 20 университета от страната. Кандидат-студенти ще имат възможността да поговорят със студенти от различни университети за стипендии, общежития, материална база, факултети,..

публикувано на 26.11.22 в 09:13

Подкрепа за 427 деца в риск

До края на юни 2023 г. се удължава работата на Центъра за ранно детско развитие в Шумен, който се реализира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ от 2016 г. Услугите, които се предоставят там, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и..

публикувано на 25.11.22 в 15:04

Полицията на срещи в селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР - Шумен ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта. На 1 декември екипите ще посетят селата Черенча и Средня. Срещата в Черенча е насрочена за 10:00 часа, а в Средня - в 11:00 часа.Те ще бъдат в кметствата. На 8..

публикувано на 25.11.22 в 11:54

Иззеха крадени дърва

Около 25 куб. метра дървесина от вида „цер“ без контролна марка са намерени в частен дом в село Пет могили, съобщават от шуменската полиция. Дървата са открити при съвместна операция на полицейски служители от РУ - Каолиново и служители на Държавното лесничейство в Нови пазар. Проверката била извършена малко след 10:30 часа вчера в имот на ул...

публикувано на 25.11.22 в 11:47

Мъж нападна жена в центъра на Шумен

Неизвестен мъж нападнал 42-годишна жена в Шумен след 17:30 часа снощи. Той настигнал жената, която вървяла по ул. “Владайско въстание“, започнал да ѝ дърпа косата. В това време тя извадила мобилен телефон. Мъжът я ударил в лицето и го издърпал, след което поел в неизвестна посока. Час по-късно, след подадения от шуменката сигнал, полицаите задържали..

публикувано на 25.11.22 в 11:26

Изложение "Избирам България"

Университетско изложение „Избирам България“ ще се проведе в Шумен в събота - 26 ноември. Събитието се организира от Общинския младежки съвет Шумен с подкрепата на Община Шумен и Националното представителство на студентските съвети в България. Изложението започва в 10:00 ч. в „Арена Шумен“ и ще продължи до късния следобед. В изложението..

публикувано на 25.11.22 в 09:00