Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Закриват училището в Брадвари

Общинските съветници в Силистра решиха да бъде закрито Основното училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Брадвари. Учебното заведение трябва да спре работата си от 1 юли следващата година.

В мотивите към докладната, внесена от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, се посочва, че повече от 20 години в училището се сформират маломерни и слети паралелки. Направеният анализ за последните десет години показва, че част от децата отпадат от образователната система още в предучилищна възраст.

През настоящата учебна година по данни в Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование в училището се обучават 28 ученици. Сформирани са една самостоятелна маломерна и три слети маломерни паралелки.

Правоприемник на движимото и недвижимото имущество на училището в Брадвари ще бъде Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в село Професор Иширково.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Петима арестувани след акция в Силистра

Петима са задържаните след полицейска операция в Силистренско, насочена срещу разпространението на наркотични вещества. Проверени са били 320 МПС, 440 лица, 29 питейни заведения и 19 училищни района. Акцията се е провела под надзора на Окръжна прокуратура - Силистра, съобщи нейният административен ръководител Ивелин Чафаланов. "Има..

публикувано на 08.12.22 в 13:36

Спомени за студентския празник

Утре е 8 декември - студентският празник. За него с любов си спомнят членовете на Клуб "Иван Байчев" в Силистра – учители пенсионери от крайдунавския град. Общият знаменател е духът им, а спомените им ни връщат в едно друго време, когато акцент на празника са били студентите и знанията им, облечени в академичност. Когато, както казват..

публикувано на 07.12.22 в 16:00

Послания върху есенни листа

Послания за пътна безопасност върху есенни листа получиха водачи на моторни превозни средства в Тутракан, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Силистра. Това е в рамките на съвместна превантивна инициатива, проведена от пътни полицаи и ученици от Средните училища „Христо Ботев“ и „Йордан Йовков“ в града. На оживените улици в районите..

публикувано на 07.12.22 в 15:48

Пожар рани мъж и погълна къща

35-годишен е пострадал при пожар, а къщата му изгоряла, съобщават от силистренската полиция. Произшествието е станало на 5 декември около 11:20 часа в село Средище. Мъжът сам предизвикал пожара, докато   разпалвал печка на твърдо гориво с бензин. Огънят бързо се разгорял и обхванал къщата, която изгоряла. Мъжът получил 4% изгаряния и..

публикувано на 07.12.22 в 10:05

Благотворителен базар в Силистра

В Силистра се провежда благотворителен базар, организиран от БМЧК. На централния градски площад, в един от дървените павилиони, се предлагат коледни сувенири, изработени от тях и от партньорите им от фондация "Съпричастие", както и от хората от Центъра за лица с психични разстройства в Дулово. Празнични картички за целта са изработили..

публикувано на 06.12.22 в 09:28

Разкриха депо за скъпи крадени коли

Гранични полицаи разкриха депо за скъпи крадени автомобили в Силистренско, съобщиха от полицията. Операцията е проведена на 3 декември и е във връзка с трансграничния трафик на крадени автомобили. При акцията в частен имот в село Ценович, собственост на 60-годишен мъж, униформените установили автомобил "Ауди" А6 с регистрационна табела,..

публикувано на 05.12.22 в 14:25

Затворен път

Участъкът от с. Пожарево до с. Дунавец по пътя Тутракан – Търновци - Пожарево – Дунавец ще бъде затворен за МПС. Това съобщават от Община Тутракан. Движението ще бъде преустановено от 9:00 часа до 14:00 часа. Затварянето ще е заради ремонт на пътя.

публикувано на 04.12.22 в 08:42