Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложение "Избирам България"

Снимка: Общински младежки съвет - Шумен

Университетско изложение „Избирам България“ ще се проведе в Шумен в събота - 26 ноември.

Събитието се организира от Общинския младежки съвет Шумен с подкрепата на Община Шумен и Националното представителство на студентските съвети в България.

Изложението започва в 10:00 ч. в „Арена Шумен“ и ще продължи до късния следобед.

В изложението ще се включат 21 университета от страната. Там ученици и студенти ще имат възможност да обменят идеи с представители от различни висши училища за стипендии, общежития, материална база, факултети, извънкласни дейности и въпроси, които ги вълнуват.

"Събитието е с вход свободен, но е желателно предварително записване",  каза за Радио Шумен председателят на Общинският младежки съвет Моника Тончева.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мисия безопасни пътища" стартира от Шумен

Близки на пострадали в катастрофи и Институтът по пътна безопасност стартира национална гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища". Първата среща с граждани по темата е днес (04.02) от 12:00 часа в Шумен, в залата на бул. "Ришки проход" 193 (сградата на Телепол). Основната цел на дискусиите е приемането на нов Закон за движение по пътищата...

публикувано на 04.02.23 в 08:15

Пълнят ВиК системата в Шумен

Приключиха строително-монтажните дейности по включването на новоизградената пречиствателна станция за питейни води на Шумен към съществуващия напорен водопровод. Започва пълненето на водопроводната система. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК инж. Емил Томов. Той обаче не се ангажира с прогноза кога ще потече водата от чешмите в града, кв...

публикувано на 03.02.23 в 14:05

Първа среща на мисията

Институтът по пътна безопасност стартира национална гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища" и първата среща с граждани по темата е на 4 февруари в Шумен в залата на бул. "Ришки проход" 193 /сградата на Телепол/. Основна цел е нов Закон за движение по пътищата. Инициативата настоява и за създаване на нова структура за управление на..

публикувано на 03.02.23 в 12:44

Черенча отново на сухо

Кризата с водата в шуменското село Черенча продължава. От края на миналата година отново е нарушено водоподаването в населеното място. По думите на кмета Хасан Мехмедов, една трета от селото - високата зона, е почти без вода по цял ден. "През два - три дни идва по-малко вода и то през нощта. След водените разговори повече от месец положението не се..

публикувано на 03.02.23 в 10:13

Комин подпали къща

Горящ комин подпали къща в шуменското село Ивански, съобщават от полицията. В 17:23 часа е приет сигнал за пожар в стая на къща. Към адреса е насочен противопожарен екип от Шумен. Огнеборците заварили да горят сажди в тялото на комина на къщата. Пламъците са погасени с 500 л вода. Малко по-късно е приет сигнал за пожар в комин на фургон в..

публикувано на 03.02.23 в 10:05

Автомобил в пламъци

Лек автомобил изгоря като факла вчера по обед във Върбак, съобщава шуменската полиция. В 12:16 часа е приет сигналът за пожар. Към мястото на произшествието е насочен екип на шуменската пожарна. На място огнеборците установили силно развит пожар в лек автомобил "Форд Ескорт“ с шуменска регистрация. Пламъците тръгнали по време на движение от двигателния..

публикувано на 03.02.23 в 09:52

Дрогиран зад волана по обед

26-годишен мъж от Каспичан е установен да шофира дрогиран, съобщават от шуменската полиция. Той бил спрян за проверка вчера около 11:20 часа в Каспичан. Изпробван бил с дръг чек. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. По време на извършения му личен обиск у него е намерена бучка..

публикувано на 03.02.23 в 09:37