Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

50-годишен служител загина при взрив

Снимка: Пенчо Милков/ Фейсбук

Образувано е досъдебно производство за взрива на цистерната в Русе. По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев става дума за трудова злополука, в резултат на която е причинена смъртта на служител на фирма „Лубрика“, предаде БГНЕС.

Разследването е за настъпила смърт в резултат на небрежност и неспазване на правилата за безопасност. Загиналият служител е на 50 години. Експлозията е настъпила, след като обемът на цистерната е бил запълнен на 60%, каза още Георги Георгиев.

Изискани са всички документи, свързани с длъжността на загиналия работник. Ще бъдат взети проби от маслото, което е натоварено в цистерната. Ще бъда назначена експертиза, за да се установи причината за взрива.

Няма опасност за останалите служители на фирмата, както и за съоръженията и горивата, които са в двора на дружеството.

По публикацията работи: Антоний Димов
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал на китайската култура

Шестият фестивал на китайската култура, организиран от Зала „Конфуций“ при Русенския университет ще се проведе днес. Началото ще бъде поставено в 16:30 ч. с Китайски културен ден на лакомата змия. Във фоайето на Канев център посетителите ще се срещнат с различни предизвикателства: изписване на имена на китайски език, запознаване с китайския зодиак,..

публикувано на 26.11.22 в 15:15

Градският часовник в Русе отново работи

Един от символите на Русе – градският часовник в сградата на бившата банка „Гирдап“, отново отброява часовете с камбанния си звън. Това стана възможно след като механизмът беше свален и ремонтиран. През деветте дни на ремонт се наложи часовникът да бъде цялостно разглобен, почистен и центрован. Механизмът беше смазан, а част от лагер-втулките и..

публикувано на 26.11.22 в 14:50

Забрана за товарни автомобили

Забраняват движението на тежкотоварни автомобили в крайната лява лента на русенския булевард „България“. Това реши днес Комисията за организация и безопасност на движението към общината. Временната организация обхваща бул. „България“ и бул. „Тутракан“ /в участъка от кръговото кръстовище при ГКПП „Дунав мост“ до Индустриална зона „Тегра“/...

публикувано на 25.11.22 в 16:21

Дар за специални деца

Нови три уреда за стрийт фитнес получи Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра” в Русе. Те са разположени на специално изградена площадка в двора на дома и са купени със средства на дарители. Нуждата от поставянето им се появи покрай невъзможността децата от дома да посещават спортни площадки по време на..

публикувано на 25.11.22 в 14:37

Инфлуенсъри рекламират Русе

Инфлуенсъри ще популяризират Русе като атрактивно място за отдих и туризъм по проект на Сдружение „Градоред“. В продължение на 6 месеца Сдружението кани звезди от социалните мрежи, с помощта на които иска да покаже красивата история и архитектура на града. Инициаторите на проекта се надяват така да достигнат до повече млади хора и да събудят у тях..

публикувано на 25.11.22 в 13:05

Хоро срещу насилието

Три организации в Русе се обединяват в кампания срещу домашното насилие. Сдружение „Център Динамика“ и   дамските клубове "Зонта Интернешънъл" и "Сор оптимист Интернешънъл", с подкрепата на Общината, Областна дирекция на МВР и Русенския университет „Ангел Кънчев“, ще открият световната 16-дневна кампания под наслов „Отново заедно срещу насилието..

публикувано на 25.11.22 в 10:09

Втори ден задръстване

Втори ден продължава задръстването от товарни автомобили в района на граничния пункт "Дунав мост". Причината, според специалисти, е както в засиления трафик, така и в липсата на добра организация на движението на автомобилите. Престоят на опашката е повече от четири часа, сигнализираха слушатели. Очаква се полицията да въведе обходен..

публикувано на 24.11.22 в 11:15