Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицията на срещи в селата

Снимка: Радио Шумен

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР - Шумен ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта.

На 1 декември екипите ще посетят селата Черенча и Средня. Срещата в Черенча е насрочена за 10:00 часа, а в Средня - в 11:00 часа.Те ще бъдат в кметствата.

На 8 декември полицаите ще бъдат на територията, обслужвана от РУ- Велики Преслав, за да се срещнат с жителите, кметовете и кметски наместници на селата Кочово и  Осмар. Първата среща започва в 10:00 часа, а в село Осмар - в 11:00 часа.

На 22 декември  екипите ще посетят селата Пет могили и Векилски. Началният час на срещата в село Пет могили в сградата на кметството е в 10:00, а във Векилски – в 11:00 часа.

Мобилните екипи ще проведат среща с местната власт и жителите на Овчарово и Благово и на 29 декември. По график ще бъдат в село Овчарово  на 29 декември  в 10:00 часа в кметството, а час по-късно ще посетят село Благово.


По публикацията работи: Велмира Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пълнят ВиК системата в Шумен

Приключиха строително-монтажните дейности по включването на новоизградената пречиствателна станция за питейни води на Шумен към съществуващия напорен водопровод. Започва пълненето на водопроводната система. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК инж. Емил Томов. Той обаче не се ангажира с прогноза кога ще потече водата от чешмите в града, кв...

публикувано на 03.02.23 в 14:05

Първа среща на мисията

Институтът по пътна безопасност стартира национална гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища" и първата среща с граждани по темата е на 4 февруари в Шумен в залата на бул. "Ришки проход" 193 /сградата на Телепол/. Основна цел е нов Закон за движение по пътищата. Инициативата настоява и за създаване на нова структура за управление на..

публикувано на 03.02.23 в 12:44

Черенча отново на сухо

Кризата с водата в шуменското село Черенча продължава. От края на миналата година отново е нарушено водоподаването в населеното място. По думите на кмета Хасан Мехмедов, една трета от селото - високата зона, е почти без вода по цял ден. "През два - три дни идва по-малко вода и то през нощта. След водените разговори повече от месец положението не се..

публикувано на 03.02.23 в 10:13

Комин подпали къща

Горящ комин подпали къща в шуменското село Ивански, съобщават от полицията. В 17:23 часа е приет сигнал за пожар в стая на къща. Към адреса е насочен противопожарен екип от Шумен. Огнеборците заварили да горят сажди в тялото на комина на къщата. Пламъците са погасени с 500 л вода. Малко по-късно е приет сигнал за пожар в комин на фургон в..

публикувано на 03.02.23 в 10:05

Автомобил в пламъци

Лек автомобил изгоря като факла вчера по обед във Върбак, съобщава шуменската полиция. В 12:16 часа е приет сигналът за пожар. Към мястото на произшествието е насочен екип на шуменската пожарна. На място огнеборците установили силно развит пожар в лек автомобил "Форд Ескорт“ с шуменска регистрация. Пламъците тръгнали по време на движение от двигателния..

публикувано на 03.02.23 в 09:52

Дрогиран зад волана по обед

26-годишен мъж от Каспичан е установен да шофира дрогиран, съобщават от шуменската полиция. Той бил спрян за проверка вчера около 11:20 часа в Каспичан. Изпробван бил с дръг чек. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. По време на извършения му личен обиск у него е намерена бучка..

публикувано на 03.02.23 в 09:37

Хванаха мъж с дрога

25-годишен шуменец е задържан с наркотици, съобщават от шуменската полиция. Малко след 09:30 часа вчера била извършена проверка в жилище на ул. “Цар Освободител“, където живее той. Намерени и иззети са електронна везна, угарка от саморъчно свита цигара, суха тревиста маса около 50 грама, която предстои да бъде изследвана. Случаят е докладван..

публикувано на 03.02.23 в 09:32